Wat veroorzaakt condensatie in uw koelkast?

koelkast reparatie

Wat veroorzaakt condensatie in uw koelkast?

Wanneer je koelkast behoorlijk veel condensatie begint te produceren, kun je plassen water op de bodem van je koelkast laten staan ​​en, erger nog, uit de bodem lekken. Dit is niet alleen vervelend, maar het kan ook behoorlijk onhygiënisch zijn omdat dit stilstaande water ook op het voedsel terecht kan komen.

Maar maak je geen zorgen, er is een reden waarom dit gebeurt en een manier om het op te lossen. Bij Repair Professionals repareren, installeren en onderhouden we koelkasten, dus we weten het een en ander over lekkende koelkasten en hoe we condensatieproblemen kunnen oplossen. Hier zijn de meest voorkomende redenen voor condensatie in uw koelkast en wat u kunt doen om deze overlast te verhelpen.

Moet de afdichting worden gerepareerd?

Als er hete lucht in uw koelkast komt, is dit de waarschijnlijke oorzaak van uw condensatieprobleem. Dit kan gebeuren als gevolg van een verbroken verzegeling. Hoewel het soms het geval is dat u een verbroken verzegeling ziet, zijn er andere momenten waarop een moeilijk te herkennen scheur, scheur of stoot de oorzaak van het probleem is. Hierdoor komt niet alleen de koude lucht door deze kleine openingen, maar kan ook de warme lucht naar binnen komen.

Een snelle test om te controleren of de deurrubber verbroken of beschadigd is, is door een vel papier te nemen en de deur op het papier dicht te wrikken. Als de verzegeling los, beschadigd of verbroken is, kunt u het papier verwijderen zonder de deur te openen. Als de afdichting goed is, blijft het papier stevig op zijn plaats totdat u de deur weer opent. Een reparatiebedrijf, zoals Repair Professionals, kan u helpen bij het repareren van uw koelkast.

Hete restjes

Een effectieve manier om uw maaltijden en geld verder te laten gaan, is door partijen voedsel te maken die u meerdere nachten van maaltijden kunnen voorzien. Of misschien heb je gewoon restjes en wil je ze opbergen? Hoe dan ook, warm voedsel en etensresten kunnen de oorzaak zijn van de condensatie, vooral als je ze te snel in de koelkast zet. De warme lucht die uit het eten komt, kan door de hete lucht vocht en condensatie veroorzaken.

Hoewel velen de mogelijkheid van voedselvergiftiging vrezen en als zodanig hun voedsel vrij snel bewaren – iets wat in veel online handleidingen wordt weerspiegeld – is het veel hygiënischer om het een beetje te laten afkoelen voordat je het in de koelkast legt. Bacteriën beginnen pas te groeien als het voedsel tot kamertemperatuur zakt en een uur of twee op die temperatuur blijft. Door je eten een tijdje te laten afkoelen, houdt dit niet alleen het risico op bacteriegroei ongelooflijk laag, het voorkomt ook de vorming van condens in de koelkast.

Afvoerproblemen

Sommige mensen realiseren zich niet dat koelkasten een kleine afvoer hebben. De afvoer van een koelkast kan verstopt raken door los voedsel, wat betekent dat het stilstaande water er niet uit kan. Als je te maken hebt met een mini-meer dat zich op de bodem van je koelkast vormt, kijk dan of je kunt zien of de afvoer verstopt is. Als er niets zichtbaar is, of als het vuil moeilijk te bereiken is, kunt u altijd een kleine afvoerborstel kopen om het pluggat los te maken en schoon te maken.

Een alternatief afvoerprobleem is dat uw koelkast of koel-vriescombinatie niet correct rechtop staat. Als een koelkast niet goed zit, kan deze mogelijk niet goed leeglopen en kan er condensatie ontstaan.

Andere oorzaken

Als er een probleem is met de lekbak van uw koelkast (wat in de loop van de tijd kan gebeuren), kan dit de condensatie veroorzaken. Nogmaals, u heeft een reparatieservicebedrijf nodig om dit probleem op te lossen.

Een andere mogelijke oorzaak is dat de temperatuurinstellingen van uw koelkast iets afwijken. Het is altijd de moeite waard om deze te controleren voordat u een aannemer inschakelt. Staat je koelkast op 5 graden Celsius of hoger, dan heb je niet alleen een condensatieprobleem, maar ook een bacterieel probleem.

Als tenslotte een plas water het probleem is, kan het zijn dat het ontdooimechanisme een probleem heeft. Hiervoor is een koelkastreparatiespecialist, zoals Repair Professionals, nodig om te komen kijken.

Geen reactie's

Geef een reactie