Wat is een wasdroger met warmtepomp?

wasdroger reparatie

Wat is een wasdroger met warmtepomp?

Wasdrogers zijn de afgelopen jaren veel belangrijker geworden omdat steeds meer mensen in permanente huizen wonen die niet veel ruimte hebben, zoals gekochte flats. Omdat er misschien geen plek is om kleding te drogen, kan een wasdroger dienen als de enige redelijke manier om kleding te drogen. Niet alleen dat, maar wasdrogers zijn ook beter voor onze gezondheid dan het drogen van kleding in huis, omdat het vocht dat vrijkomt uit de kleding huisstofmijten aantrekt en allergieën doet oplaaien.

Er zijn echter verschillende soorten wasdrogers – en dan bedoelen we niet alleen verschillende merken. Er zijn ook verschillende methoden waarmee drogers werken. Conventionele wasdrogers sturen een hete luchtstroom om de kleding te drogen; Droogtrommels met warmtepomp besparen in plaats daarvan de hete lucht en vangen deze op en hergebruiken deze in het droogproces. Dit maakt het een veel milieuvriendelijkere en energiezuinigere methode om kleding te wassen en te drogen.

Hier bij Repair Professionals hebben we jarenlange ervaring met het repareren van conventionele wasdrogers en wasdrogers met warmtepomp. In dit artikel gaan we de basisprincipes bespreken die u moet weten over wasdrogers met warmtepomp, evenals hun voor- en nadelen.

Hoe werkt het

Wasdrogers met warmtepomp begonnen in het begin van de jaren 00 een prominente plaats in te nemen in Zwitserland en Duitsland tijdens de inspanningen om het energieverbruik van apparaten te verminderen.

Deze apparaten werken door hete lucht in de trommel te duwen (tot nu toe zo vertrouwd) die het vocht van de kleding opvangt. De lucht wordt door de droogtrommel gefilterd en na enkele filters van het vocht ontdaan. Het vocht wordt apart opgevangen en in een watertank gevoerd; terwijl tegelijkertijd de voorheen warme lucht weer wordt opgewarmd en terug in de trommel wordt geduwd. Door dit proces van hergebruik van de hete lucht ontsnapt deze niet, zoals bij conventionele droogtrommels, en blijft de energie in de machine. Warmtepompdrogers hebben dus het voordeel dat ze niet alleen minder energie verbruiken, maar ook de energierekening verlagen.

Dus waarom zou ik er een kopen?

De belangrijkste redenen om een ​​wasdroger met warmtepomp te kiezen boven een conventionele wasdroger is dat deze goedkoper en energiezuiniger zal zijn. Als u geld wilt besparen (soms tot €250 / jaar) en de planeet wilt redden, dan is dit iets voor u.

Andere voordelen zijn onder meer hun stilte omdat ze voornamelijk verzegelde eenheden zijn. Bovendien is de temperatuur in de trommel dankzij het energiezuinige warmtewisselingssysteem lager dan bij conventionele drogers, zodat uw kleding minder wordt beschadigd door het was- en droogproces.

Wat is het addertje onder het gras?

Hoewel het bezit van een wasdroger met warmtepomp grote voordelen biedt, zijn er ook nadelen. Ten eerste kunnen ze duurder zijn dan conventionele wasdrogers. Gemiddeld kosten ze tussen de €500 en €700 – met sommige iets goedkoper dan dit en andere tot €1.000. Aangezien u op de lange termijn echter op uw energierekening zult besparen, betekent dit op korte termijn iets meer uitgeven om op de lange termijn waarschijnlijk geld te besparen.

Ten slotte kunnen ze wat langzamer zijn dan andere droogtrommels als het gaat om drogen. Het kan 15 tot 30 minuten langer duren om kleding te drogen dan bij conventionele drogers. Als u uw machine meerdere keren per dag gebruikt, kan dit uw routine verstoren.

Andere voordelen van wasdrogers

Qua waarde is het moeilijk om tegen warmtepompdrogers in te gaan. Voor mensen die niet veel geld over hebben, zullen conventionele droogkasten zeker aantrekkelijker zijn.

Welk type wasdroger u ook besluit te kopen, het is goed om de voordelen van drogen in de droogtrommel op te merken ten opzichte van de combinatie van wassen en drogen.

Niet afhankelijk van het weer

Als u buiten aan het drogen bent, kunt u zien dat u overgeleverd bent aan de wil van het weer. Een wasdroger droogt uw kleding zonder probleem – en zal het ook sneller doen.

Het is gezonder voor u

Als u een ademhalingsaandoening, stofallergie of zelfs astma heeft, loopt u risico als u natte was te drogen laat rond uw huis hangen. Dit komt omdat natte kleding vocht aan de lucht toevoegt – en het kan er ook toe leiden dat er huisstofmijten in je huis groeien. Een wasdroger kan u helpen al deze problemen te voorkomen.

Geen reactie's

Geef een reactie