Waarom ruikt vaatwasser zo slecht?

vaatwasser reparatie

Waarom ruikt vaatwasser zo slecht?

Wanneer u uw keuken binnenloopt, wilt u frisheid ruiken. Helaas hebben keukens de neiging om behoorlijk slechte geuren te hebben. Of het nu gaat om etensresten die niet zijn opgeborgen, de afwas van gisteravond of je prullenbak, slechte keukengeuren zijn behoorlijk onaangenaam. Maar er is één slechte geur die alle andere kan overtreffen: een stinkende vaatwasser. We weten niet zeker of de geur wordt verergerd door het feit dat je niet verwacht dat het stinkt – het is tenslotte bedoeld om dingen schoon te maken – maar vaatwassers kunnen zoveel slechte geuren opvangen. Als het echt erg is, zou je kunnen denken dat je vaatwasser de geuren opzettelijk tot een echte stankbom heeft samengeperst en vervolgens recht op je gezicht heeft gegooid. Het kan zo beledigend zijn.

Maar maak je geen zorgen – we zijn hier om je alles te vertellen over de meest voorkomende oorzaak van een stinkende vaatwasser, en om je oplossingen te bieden die je reukvermogen kunnen redden.

Voedsel

Stel je voor, als je wilt, dat iemand een muizenval heeft neergelegd om een ​​muisprobleem in een pand op te lossen. Stel je nu voor dat ze die muizenval tijdelijk zijn vergeten. Zouden ze er ooit aan denken om het te controleren? Als de muizenval zou werken, zou hun neus het snel weten vanwege de ondraaglijke geur van de arme muis die niet meer bestaat. Dezelfde logica is van toepassing op voedselvallen of filters in vaatwassers.

Deze filters dienen om grote voedselresten op te vangen die van de vaat worden afgewassen, maar zijn misschien te groot om door de ingewanden van de vaatwasser of de afvoer te lopen. Omdat deze grotere brokken voedsel de afvoer kunnen verstoppen, is de beste manier om ermee om te gaan, ze op te vangen voordat ze er zijn. Omdat ze echter niet langer de afvoer in gaan, kunnen ze nergens heen. Dus ze zitten daar en gaan door met ontbinden totdat ze een weerzinwekkende geur uitstralen die door je eigendom stroomt.

Oplossing: een vrij eenvoudige – verwijder gewoon de stinkende deeltjes. Je vindt het filter / voedselafscheider onder in de vaatwasser, net boven de afvoer. Als het niet verwijderbaar is, steek dan gewoon een paar rubberen handschoenen aan en schraap en schrob het goed. Als het verwijderbaar is, trekt u gewoon het filter eruit en schraapt u de aanstootgevende items in de bak en spoel u het snel en warm af onder de kraan om het kleinere vuil te verwijderen.

Schoonmaak

Als al het andere faalt, maak het dan schoon! Zoals met vrijwel al het andere dat we bezitten, kan een goede poetsbeurt helpen bij het wegwerken van ongewenste stank. U denkt misschien dat een vaatwasser zelf een reiniger is, hij wordt blootgesteld aan chemische reinigingsmiddelen – dus waarom moet hij schoongemaakt worden? Welnu, het afwasmiddel dat u gebruikt, is bedoeld om borden en schalen te reinigen – niet de ingewanden van een vaatwasser. Bovendien wordt er waarschijnlijk veel van uw vaatwasser verwijderd door het stromende hete water. Wat er ook overblijft, zal wat meer inspanning vergen om op te ruimen.

Oplossing: er zijn meerdere manieren waarop u uw vaatwasser kunt reinigen. U kunt een in de winkel gekochte vaatwasserreiniger proberen, of alternatieven proberen, zoals azijn, citroenzuur of zuiveringszout.

Plaats het gewoon zoals je wasmiddel zou doen. Als je een vloeibare formule gebruikt, giet dan een klein beetje in de bodem van de machine. Voer het door een regelmatige cyclus en kijk welke resultaten u krijgt. Als de geur nog steeds aanwezig is, probeer dan nog een paar cycli. Probeer een andere oplossing als dat niet werkt.

Om de nare luchtjes weg te houden, raden we aan om eenmaal per maand een schoonmaakcyclus uit te voeren.

Dus alsjeblieft – twee verschillende oplossingen voor de geurproblemen van je vaatwasser. Als niets van het bovenstaande werkt, heeft u mogelijk een soort afvoerprobleem. Dan kan u Repair Professionals daarbij helpen.

Geen reactie's

Geef een reactie