Waarom produceert mijn wasdroger overtollig vocht?

reparatie droger

Waarom produceert mijn wasdroger overtollig vocht?

Het kan nogal zorgwekkend zijn om op te merken dat het raam van uw wasdroger bedekt is met condens, of dat er vocht lijkt te zitten op de omliggende oppervlakken van uw apparaat. Maar dit hoeft niet per se een teken te zijn dat er iets ernstig mis is met uw machine. In feite is er vaak een heel eenvoudige verklaring waarom dit gebeurt en het is zeker mogelijk om te voorkomen dat dit probleem zich opnieuw voordoet zonder een reparateur te hoeven bellen.

Bij Repair Professionals willen we onze klanten geld besparen, dus we gaan u uitleggen waarom uw wasdroger overmatig veel vocht produceert en beschrijven wat u kunt doen om dit probleem op te lossen – hopelijk zonder een cent uit te geven!

Wat veroorzaakt condensatie?

Condens ontstaat wanneer warme en vochtige lucht tegen een oppervlak of andere lucht duwt die niet zo warm is. Omdat de warmere lucht dat vocht onder dergelijke omstandigheden niet kan vasthouden, wordt het vocht naar het koudere oppervlak of de lucht geleid. Hierdoor treedt condensatie op die meestal wordt gevolgd door het ontstaan ​​van schimmel. De belangrijkste oorzaak van een wasdroger die te veel vocht produceert en condensatie veroorzaakt, is een gebrek aan ventilatie. Er zijn een aantal redenen waarom de ventilatie onvoldoende zou kunnen zijn.

Diagnose stellen en probleem oplossen

Het kan zoiets eenvoudigs zijn als er niet genoeg ventilatieruimte rondom de machine is. Net als een laptop die warm wordt als hij op schoot zit, wordt een wasdroger ook warm als hij niet de ruimte heeft om de warmte af te voeren. Vaker komen ventilatieproblemen voort uit een onjuiste plaatsing van de droogtrommel, als het uitlaatsysteem een ​​obstructie heeft, als het uitlaatsysteem niet goed is geïnstalleerd of, in sommige gevallen, als de ventilatieslang uit het raam is gehangen.

Onjuiste plaatsing

Wat betreft plaatsing, als uw wasdroger in een kast is opgeborgen, zal dat een probleem worden. Omdat de warmte nergens naartoe kan ontsnappen, raakt het opgesloten in de besloten ruimte, waardoor overtollig vocht en condensatie ontstaat. Evenzo, als de omgeving te koud is, zoals een garage, zal dit ook leiden tot condensatie door de botsing van warme en koude lucht. Het eerste probleem kan worden opgelost door de droogtrommel naar een nieuwe locatie te verplaatsen of ervoor te zorgen dat deze tijdens het gebruik voldoende wordt geventileerd. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als de kastdeur open houden. Voor het laatste probleem (en zelfs het eerste probleem) kan de installatie van een afzuigventilator helpen om deze warmere lucht op te vangen en door een ventilatieopening te leiden.

Een probleem in het uitlaatsysteem

Een probleem dat nog wat verder werk vereist, is wanneer er een verstopping in de uitlaat zit of als er zich pluisjes in het filter hebben opgehoopt. Bij het eerste probleem kan dit leiden tot vochtophoping in het kanaal, dat vervolgens weer in de droogtrommel terecht kan komen. Het is de moeite waard om uw uitlaatsysteem om de paar jaar schoon te maken om dit probleem te voorkomen. De gebruikershandleiding of handleiding van uw machine bevat instructies over hoe u dit voor uw model moet doen. Als alternatief kunt u een reinigingsset van derden voor uw uitlaatsysteem kopen. Voor het pluisprobleem: zorg ervoor dat u het pluiszeef na elke cyclus leegmaakt. Pluizen kunnen niet alleen vocht vasthouden, maar kunnen ook in het uitlaatsysteem terechtkomen, waardoor de uitlaat verstopt raakt.

Het raam gebruiken om te ventileren

Een ander probleem dat condensatie kan veroorzaken, is wanneer de ventilatieslang uit een raam wordt gericht. Hoewel het tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk is, zijn er nog steeds veel huizen die geen uitlaatsysteem hebben, omdat het duur kan zijn. De oplossing voor dit probleem is om de ventilatieslang uit het raam te laten lopen. Dit kan er echter ook voor zorgen dat de condens weer omhoog en door het raam stijgt. Er is misschien een praktische manier om deze slang te manipuleren zodat de hete lucht niet terug in het pand stijgt zonder veel geld uit te geven aan een goed uitlaatsysteem.

Installatieproblemen

Als de droogtrommel ten slotte niet correct is geïnstalleerd of als de verkeerde materialen zijn gebruikt, kan dit problemen veroorzaken. Als een afvoerkanaal bijvoorbeeld van kunststof is gemaakt, kan deze meer vochtproblemen krijgen dan wanneer deze van metaal is gemaakt. Kunststoffen kunnen zich vermengen met pluisjes om een ​​nog grotere verstopping te creëren. Het kan zijn dat het kanaal volledig moet worden veranderd in een kanaal van metaal. Als het kanaal niet recht is, kan dit ook problemen met de luchtcirculatie veroorzaken. Dit gebeurt vaak als het kanaal buigt en de kans op verstopping vergroot. Als het kanaal niet recht kan zijn, moet het goed worden ondersteund. Ventilatie kan ook een probleem zijn als het kanaal te lang is, omdat het te lang duurt voordat de warmte het uitlaatsysteem verlaat, waardoor de temperatuur stijgt en de omstandigheden worden gecreëerd die nodig zijn om overtollig vocht en condensatie te creëren.

Bel bij twijfel Repair Professionals

Als u enkele van de snelle oplossingen heeft geprobeerd – zoals het verplaatsen van de droger, meer ruimte creëren of het uitlaatsysteem schoonmaken – en het heeft niet gewerkt, neem dan contact op met een reparateur om het probleem op te lossen. Repair Professionals doet dagelijks drogers repareren en op al ons werk krijg je 12 maanden garantie.

Geen reactie's

Geef een reactie