Waarom heeft koelkast een lampje en vriezer niet?

diepvries reparatie nijmegen

Waarom heeft koelkast een lampje en vriezer niet?

Het leven is vol mysteries die in alle soorten en maten voorkomen. Sommige zijn ongetwijfeld belangrijker dan andere – zoals je afvragen waar die pen die je neerlegde verdwenen is, nadenken over waar je kat overdag heen gaat of waarom koelkasten wel licht hebben maar diepvriezers niet. Bij Repair Professionals zijn we niet in de beste positie om u antwoord te geven op die eerste twee vragen, maar als koelkast- en vriezer-experts kunnen we proberen de derde te behandelen.

Met dat gezegd, is het de moeite waard erop te wijzen dat er geen gemakkelijk antwoord is. In feite zijn er een paar mogelijke verklaringen. De ene is misschien waar, of er zit allemaal een kern van waarheid achter. We laten u beslissen welke theorie volgens u de juiste verklaring is.

Theorie # 1: kosten / baten

Een voor gelovigen van het scheermes van Occam (d.w.z. de eenvoudigste uitleg is waarschijnlijk de juiste), er wordt gezegd dat het allemaal neerkomt op de kosten voor de fabrikant en het voordeel voor de gebruiker.

Nu weten we dat gloeilampen nauwelijks de duurste dingen ter wereld zijn – maar u moet rekening houden met de kosten die gepaard gaan met het plaatsen van een lamp. U moet de armatuur afdichten (beschermen tegen vocht), aansluiten, een schakelaar toevoegen of sensor of mechanisme dat detecteert wanneer de deur opengaat.

Net zoals we besluiten om het blikje tomatenblokjes te kiezen dat 5p goedkoper is dan het andere blikje tomatenblokjes, willen fabrikanten de kosten van het productieproces verlagen. Hoewel die kosten laag kunnen zijn om een ​​extra lamp op een eenheid te plaatsen, moet u dat aantal vermenigvuldigen met het aantal eenheden in een productielijn. Het begint te kloppen.

Dan heb je de onderzoekskant van de dingen. Studies tonen ons aan dat mensen hun diepvriezers niet vaak open hebben staan, en vooral ’s nachts niet. Koelkasten staan ​​echter veel langer open en we hebben de neiging om langer na te denken over wat we willen van een koelkast. Diepvriezers worden meestal alleen geopend als we weten wat we willen, bijvoorbeeld wanneer we het avondeten bereiden. Als zodanig zal het keukenlicht sowieso al aan zijn – dus wat heeft dat tweede licht voor zin?

Theorie # 2: Kristallen

Ja, dat klopt, het kan eigenlijk met kristallen te maken hebben. En hoewel we graag doorgaan met het uitleven van uw fantastische gedachten over een samenzweerderig verhaal met kristallen en diepvriezers, laten we ons bij de feiten houden: we hebben het eigenlijk over ijskristallen.

Hoewel er tegenwoordig automatische ontdooivriezers op de markt zijn, gebruiken de meesten van ons nog steeds niet-automatische modellen. Daarom moeten we onze diepvriezers handmatig ontdooien. Velen van ons maken zich waarschijnlijk schuldig aan het niet zo vaak doen als zou moeten en daarom beginnen zich ijskristallen te vormen als gevolg van het openen van de deur en het laten stromen van vocht. Deze kristallen verminderen niet alleen de efficiëntie van de vriezer, maar kan zelfs het licht verduisteren en daardoor de voordelen voor ons verminderen.

Theorie # 3: Onze diepvriezers zijn te vol

Hoewel deze theorie de kosten / baten-theorie kan kruisen, is deze zeker logisch. Diepvriezers zitten meestal vol met ijs en lollies, vlees, vis, overgebleven diners en allerlei andere dingen die we nog niet kunnen gebruiken. Als zodanig hebben diepvriezers de neiging om tot de gunnels te worden verpakt met van alles.

Dus wat heeft dat te maken met een licht? Als onze diepvriezers vol zijn, waar gaat het licht dan heen? Het wordt waarschijnlijk verborgen door je bevroren erwten, waardoor het een gedoe is om items te verplaatsen om bij het licht te komen. Het is het nauwelijks waard voor de fabrikant als het het nauwelijks waard is voor jou.

Theory #4: Aliens!

Ja, degene waar je op hebt gewacht!

Nou, niet echt … we hadden gewoon geen slimme manier om het artikel te beëindigen.

In alle ernst zijn er een paar andere theorieën. Het kan zijn dat gloeilampen mogelijk diepvriezers opwarmen en oudere gloeilampen die in meer traditionele vriezers kapot gaan – maar voor de producten van vandaag denken we dat dit waarschijnlijk het beste kan worden verklaard door een of alle eerste drie theorieën.

Met dat gezegd, weten we dat Mulder en Scully altijd een spel zijn – dus als je ze op de een of andere manier kunt uitleggen waarom er buitenaardse wezens bij betrokken zijn (het zou niet te moeilijk moeten zijn), neem dan gerust contact op met de beste kelderbewoners van de FBI. Laat ons echter buiten de e-mailketen, wil je?

Geen reactie's

Geef een reactie