Waarom droogt vaatwasser uw vaat niet goed?

witgoed reparatie nijmegen

Waarom droogt vaatwasser uw vaat niet goed?

Als we onze vaat in de vaatwasser zetten, verwachten we niet dat ze NOG STEEDS nat zijn als de cyclus afgelopen is. Helaas is het een frustrerend probleem waar velen van ons dagelijks mee te maken hebben. Het zorgt ervoor dat veel mensen hun vaatwasser vervloeken en overwegen om een ​​nieuwe te kopen. Niet iedereen heeft echter de luxe om dat gewoon ‘on a dime’ te kunnen doen (zoals ze in de VS zeggen).

Dus wat is het alternatief? Schreeuwen tegen je vaatwasser? Met een sleutel erop slaan? Geeft het het zijoog? We denken dat er betere alternatieven zijn dan dat. Maar laten we, om tot die oplossingen te komen, proberen het probleem te begrijpen. Bij Repair Professionals repareren onze repareteurs vaatwassers voor de kost – dus we kennen onze dingen. Hier is wat u moet weten over afwasmachines die uw vaat niet goed drogen.

De oorzaak van het probleem

Wanneer een vaatwasser niet al het water van de vaat kan afvoeren, is er altijd een verklaring. Er zijn over het algemeen twee mechanismen die door vaatwassers worden gebruikt om vaat te drogen: hete lucht en de condensatiemethode. Meestal maken oudere vaatwassers gebruik van de hete lucht methode via een blootliggende cirkelvormige staaf die van onderaf wordt opgewarmd en de hete lucht naar boven doet stijgen. Dit is echter een erg dure reinigingsmethode (wat leidt tot hogere energierekeningen) en verbruikt veel energie, wat niet goed is in dit milieubewuste tijdperk.

De condensatiemethode, die in vrijwel alle moderne huishoudelijke vaatwassers wordt toegepast, gebruikt heet water in plaats van hete lucht om de vaat te drogen met warmer water. Dit water wordt vervolgens aangetrokken door de binnenkant van de vaatwasser, die nogal koel is, voordat het vervolgens in de afvoer wordt afgevoerd. Omdat plastic borden de warmte niet zo goed vasthouden als glas of keramiek, worden ze niet zo droog. Milieuvriendelijker; minder effectief met kunststoffen.

Een andere verklaring is dat we onze vaatwassers verkeerd uitladen. Trek je eerst de vaat van boven naar buiten? Als dit het geval is, laat u mogelijk wat water vallen dat op de onderstaande borden druppelt.

Wat wordt hieraan gedaan?

Dus hoe lossen fabrikanten dit probleem op met technologie die milieuvriendelijk is? Bosch is een bedrijf dat dingen probeert te veranderen door een mineraal in zijn nieuwere vaatwassers op te nemen. Dit zijn ‘zeoliet’-kristallen en ze nemen in feite vocht op tijdens de wascyclus en vullen het hete water aan om het nog warmer te maken – wat resulteert in gerechten die in minder tijd droger zijn en minder energie verbruiken.

Er zijn ook anderen die oplossingen bieden. Frigidaire gebruikt convectiewarmte op een manier die vergelijkbaar is met hoe convectieovens werken: hete lucht door het interieur blazen om de snelheid van het droogproces te versnellen. Als alternatief biedt Whirlpool og steeds enkele machines die werken volgens de oudere principes van hete lucht en een droogcyclus.

Wat kan ik in de tussentijd doen?

Zoals we in het begin al zeiden, zou niemand gedwongen moeten worden om een ​​nieuwe vaatwasser te kopen om dit probleem op te lossen – dus hier zijn enkele alternatieve oplossingen.

Ten eerste moet u de borden altijd eerst uit het onderste rek verwijderen. Dit zorgt ervoor dat er geen overgebleven water op de onderstaande borden terechtkomt. Glansspoelmiddel kan ook de moeite waard zijn om te gebruiken, wat, paradoxaal genoeg, alles draait om drogen – niet om spoelen. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen en de gebruikershandleiding van uw machine raadpleegt voordat u deze gebruikt.

Een andere goede techniek is om uw gerechten beter op de rekken te plaatsen. Als er meer ruimte tussen de gerechten is, is de kans groter dat ze droger worden als ze eruit komen. Een uitloper hiervan is het plaatsen van de items om ze sneller te laten drogen. Een kom moet bijvoorbeeld opzij worden gekanteld om ervoor te zorgen dat het water niet vast komt te zitten en vrij van de borden of glazen kan druppelen.

Zorg ervoor dat u uw deur een klein beetje opent nadat een cyclus is voltooid om lucht binnen te laten. Na 15 tot 30 minuten zou de vaat droger moeten zijn. Zorg ervoor dat u dit niet doet voordat het klaar is (en houd er rekening mee dat uw vaatwasser dit mogelijk al standaard doet). Zorg er ten slotte voor dat je het juiste type cyclus kiest, want misschien heb je er een speciaal voor verwarmd drogen.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop u vandaag de dag drogere vaat kunt krijgen zonder dat u een nieuwe vaatwasser hoeft te kopen om dit probleem op te lossen.

Geen reactie's

Geef een reactie