Voorkom dat haren van huisdieren uw wasmachine verpesten

kat_op_tafel_repair_professionals

Voorkom dat haren van huisdieren uw wasmachine verpesten

We houden allemaal van onze harige huisdieren, maar laten we eerlijk zijn: ze kunnen soms een hele klus zijn. Een van die klusjes waar we allemaal mee te maken krijgen, is wanneer ze hun jassen beginnen uit te vallen, vooral tijdens de wintermaanden. Het komt overal: kleding, beddengoed, je beddengoed, hun bedden… De makkelijke oplossing is natuurlijk om te stofzuigen en je wasmachine te gebruiken. Maar terwijl uw stofzuiger beter geschikt is voor de ontberingen van het reinigen van dierenharen, zal uw wasmachine het moeilijk hebben.

Dit komt doordat haren van huisdieren en water zich kunnen combineren, waardoor het nog moeilijker wordt om de haren te verwijderen. Dit leidt tot bosjes haar die niet alleen tijdens het wassen aan je kleding blijven plakken, maar ook aan de trommel kunnen blijven plakken en, erger nog, de afvoer kunnen verstoppen. Dit laatste is vooral erg omdat het betekent dat het vuile water niet goed wegloopt, wat er mogelijk toe kan leiden dat op een bepaald moment in de toekomst een loodgieter moet worden gebeld.

Bij Repair Professionals installeren en repareren wij iedere werkdag wasmachines en het komt niet zelden voor dat wij worden opgeroepen voor het repareren van wasmachines die niet meer leeglopen. Haren van huisdieren kunnen een grote bijdrage leveren aan dergelijke drainageproblemen. Gelukkig hoeft u zich niet neer te leggen bij reparaties in de toekomst als u nu actie onderneemt.

De oplossing: een voorreiniging

De eenvoudigste manier om deze verandering door te voeren is door uw kleding vooraf te reinigen voordat u deze in de wasmachine plaatst. De beste manier om dat te doen is door een pluisroller te gebruiken of zelfs tape te gebruiken, zoals afplaktape, om de meeste haren eraf te trekken voordat je je vuile kleding in de trommel steekt.

Hoewel dit misschien een enigszins gemakkelijke oplossing lijkt, is kleding niet het enige probleem. Het is veel lastiger om niet alleen de haren van het beddengoed van uw huisdier te verwijderen, maar ook van uw eigen beddengoed. Dit is zelfs nog vervelender als we bedenken dat velen van ons de charme van de onophoudelijke behoefte van onze kleine harige vriendjes om zo dicht mogelijk bij ons te zijn niet kunnen weerstaan! Dit leidt ertoe dat het haar van huisdieren vast komt te zitten in de hoes, kussenslopen, lakens en zelfs de matrasbeschermer. Dit is een behoorlijk probleem als u niet tot de 28% van ons behoort die hun beddengoed één keer per week verschoont. Als je dat niet doet, wees dan gerust in de wetenschap dat je in de meerderheid bent!

Het bed van uw huisdier schoonmaken

Voordat we het urgentere probleem van beddengoed aanpakken, gaan we eerst kijken naar het beddengoed voor uw huisdier. Hoewel we niet de neiging hebben om prioriteit te geven aan het beddengoed van onze huisdieren, is het toch belangrijk om het regelmatig schoon te maken – vooral omdat uw huisdieren allerlei soorten vuil, puin en wie weet wat in uw huis kunnen binnenbrengen. Het schoonhouden van het beddengoed is daarom belangrijk voor de hygiëne van uw huisdier en om ervoor te zorgen dat niemand (inclusief huisdieren) last krijgt van allergische reacties veroorzaakt door overtollige huidschilfers die rondzweven. En het vernietigt ook alle schadelijke insecten, parasieten en hun eieren die mogelijk op het bed van uw huisdier leven.

Om hun beddengoed schoon te maken, wil je een stofzuiger of stofzuiger gebruiken om zoveel mogelijk haar eruit te halen. Zorg ervoor dat u het juiste mondstuk gebruikt om in de hoeken te komen. Maak dit af met behulp van de eerder genoemde borstel of tape. Als u vervolgens vlekken op het beddengoed opmerkt, is dit het moment om deze te neutraliseren met een vlekverwijderaar.

Vervolgens wilt u het bed in de machine wassen en drogen. Volg eenvoudigweg de instructies op het etiket om dit te doen op een manier die overeenkomt met de specificaties van de fabrikant. Vergeet niet om de filters van uw wasmachine en/of droger regelmatig schoon te maken om de opeenhoping van haren van huisdieren te voorkomen, wat er op zijn beurt voor zorgt dat de filters meer haren kunnen opvangen. Het kan zelfs de moeite waard zijn om dit halverwege de cyclus te doen als er bijzonder veel haren zijn.

Nadat je het bed hebt laten drogen, veeg je de resterende haren in de trommel weg. Als je merkt dat er nog haren in zitten, laat de trommel dan gewoon drogen voordat je het juiste opzetstuk met je stofzuiger gebruikt om de rest op te zuigen.

kat in bed

Het menselijke beddengoed schoonmaken

Net als bij het beddengoed van uw huisdier, moet u proberen zoveel mogelijk haar te verwijderen voordat u het in de wasmachine stopt. Een slimme en verrassend efficiënte manier om dit te bereiken is door een licht vochtige goudsbloemhandschoen aan te trekken en deze langs je beddengoed te laten glijden. De gladheid van het oppervlak, gecombineerd met de vochtigheid, zal helpen de overtollige haren op te pakken.

Als u merkt dat de haren bijzonder hardnekkig zijn, kan een snelle cyclus zonder warmte door uw droger helpen om het overtollige haar te ontwarren, zodat u het gemakkelijk kunt uitschudden wanneer u de vellen uit de trommel haalt. Je hebt ook de mogelijkheid om ongeveer 100 ml witte azijn toe te voegen als spoelmiddel, zodat de hardnekkige haren loskomen.

Of het nu uw beddengoed of het beddengoed van uw huisdier betreft, u kunt altijd een lege wascyclus uitvoeren nadat u de haren van uw huisdieren hebt weggespoeld, zodat u zeker weet dat vrijwel al de haren verdwenen zijn.

Geen reactie's

Geef een reactie