Hoe u waskreuken na een wasbeurt kunt verminderen

witgoed reparatie nijmegen

Hoe u waskreuken na een wasbeurt kunt verminderen

In de hectische wereld van vandaag hebben niet veel mensen de tijd of de drang om te strijken. Door vaak een wasdroger te gebruiken of kleding aan de lucht te drogen, hoeft u niet te strijken. Soms kan kleding echter erg gekreukeld uit de wasmachine komen. Gelukkig kunt u dit voorkomen zodat u de strijktijd tot een minimum beperkt.

Toptips om waskreukels te verminderen

Laad voorzichtig

U mag wasmachines nooit overbelasten, omdat dit de effectiviteit van de was kan verminderen, wat betekent dat u een cyclus moet herhalen, waardoor energie en water worden verspild. Zorg ervoor dat je de capaciteitslimieten van je wasmachine controleert voordat je een wasbeurt aanbrengt. U vindt de juiste capaciteit in de handleiding van de fabrikant.

Veel mensen realiseren zich niet dat wasmachines verschillende capaciteiten hebben voor verschillende materialen, dus het is essentieel om de handleiding te raadplegen voor wat je wast. Als je wasmachine bijvoorbeeld een capaciteit van 6 kg heeft, geldt dit voor katoen. Voor wollen of delicate artikelen kan het laadvermogen echter verminderen tot slechts 2 kg.

Omdat overbelasting teveel plooien kan veroorzaken, is het belangrijk om het gewicht van uw lading zorgvuldig te controleren.

Te heet

Als u uw kledingstukken op een te hoge temperatuur wast, kan dit kreuken veroorzaken. Zorg ervoor dat u de aanbevolen temperatuur op de labels van uw kleding controleert om ze op de juiste temperatuur te reinigen. Dit helpt niet alleen om kreuken te voorkomen, maar ook om krimp te voorkomen.

Spoelen met heet water

De meeste wasmachines zullen worden aangesloten op de koudwatervoorziening van uw huis, aangezien ze alleen koud worden gevuld. Soms maken mensen echter een fout door onjuiste labels of krijgen ze de warm- en koudwaterkraan verkeerd om. Als er heet water in de spoelcyclus van uw wasmachine terechtkomt, kan dit de kreukels vergroten.

Het loont de moeite om na te gaan of dit het geval is. U kunt ook een professional, zoals een reparatiehulpmiddel, vragen om uw wasmachine weer op het juiste water aan te sluiten.

Centrifuge snelheid

Kleding niet met de juiste snelheid centrifugeren kan ook kreukels in uw kleding veroorzaken. Ga er niet vanuit dat elk item dezelfde centrifugeersnelheid vereist. Voor denim is bijvoorbeeld een centrifugeprogramma van 900 tpm vereist, terwijl katoen het beste centrifugeert op 1400 tpm. Nogmaals, het is de moeite waard om de richtlijnen van de fabrikant te raadplegen om zeker te weten wat goed is voor uw machine.

Het heeft te lang in de wasmachine gestaan

Idealiter zou het helpen als u kleding uit de wasmachine haalt zodra deze klaar is met wassen. Sommige geavanceerde wasmachines kunnen kleding zelfs in water houden en de laatste centrifuge uitvoeren wanneer u klaar bent om ze op te halen, wat kan helpen als u de was opzet voordat u naar het werk of naar bed gaat. Als uw machine dat echter niet doet, zal het vochtig achterlaten van items in de trommel meestal overmatige kreukels veroorzaken.

Je wasmachine heeft meer water nodig

Als u na het volgen van de vijf bovenstaande tips nog steeds overmatige kreukels opmerkt, kan dit het gevolg zijn van een probleem met uw wasmachine. Als de wasmachine tijdens elke spoelbeurt niet genoeg water heeft, kan dit overmatige kreukels veroorzaken. Als je alle andere opties hebt uitgeput, spreek dan met het team van Repair Professionals om erachter te komen of een gebrek aan water het probleem veroorzaakt.

Geen reactie's

Geef een reactie