Hoe maakt u eigen droogtrommeldoekjes

droger reparatie nijmegen

Hoe maakt u eigen droogtrommeldoekjes

Als het erom gaat een lading in een wasdroger te doen, is het belangrijk om wasdroogvellen te gebruiken. Ze zorgen er niet alleen voor dat uw kleding zachter aanvoelt na een droogcyclus, maar verminderen ook de statische elektriciteit tijdens een cyclus. Dit betekent niet alleen dat u geen elektrische schokken krijgt van stoffen die tegen elkaar wrijven en statische elektriciteit opwekken, maar ze verminderen ook pluisjes en vlekken op uw kleding.

Ze zijn echter ook een extra kostenpost op uw inkoopfactuur en als het financieel krap is, zijn ze een van de eerste dingen die van uw boodschappenlijst verdwijnen. Gelukkig hoeft u niet te vertrouwen op in de winkel gekochte droogtrommeldoekjes. Als u een paar minuten over heeft, kunt u er zelfs zelf een maken. Dit levert u niet alleen financiële besparingen op, maar u krijgt ook vellen met minder chemicaliën en toevoegingen. Dit is vooral geweldig voor mensen met geurallergieën of als u liever hebt dat uw kleding op een bepaalde manier ruikt.

Om dit te doen, heb je slechts een paar ingrediënten en items nodig – niets exotisch. Je hebt alleen wat stukjes witte of heldere stof nodig (bij voorkeur katoen, maar de meeste stoffen zijn prima), een halve kop of glas witte azijn en een bakje dat kan worden afgesloten (bij voorkeur glas, zoals een glazen pot). Om ervoor te zorgen dat je lakens gaan ruiken, moet je ook wat etherische oliën (zoals theeboom, citrus of lavendel) bij de hand hebben.

Waarom azijn? Welnu, azijn staat erom bekend niet alleen een wasverzachter te zijn, maar het helpt ook om statische elektriciteit te verminderen. Dit maakt het het perfecte equivalent van de meer chemische oplossingen die u in commerciële droogtrommeldoekjes vindt. Als u zich zorgen maakt over de geur die op uw kleding terechtkomt, doe dat dan niet – uw kleding zal vrij zijn van sterke geuren. Als je etherische oliën gebruikt, ruikt je kleding naar etherische oliën.

Allereerst, begin met het maken van enkele vierkanten van de stof naar keuze. Alles van 10 tot 15 centimeter is voldoende. Om beschadiging en rafelen van de stof te voorkomen, kunt u het beste een kartelschaar gebruiken. Dit zorgt ervoor dat uw bladen langer meegaan omdat u ze over meerdere ladingen gaat hergebruiken; het is echter niet essentieel om ze te maken. Elke schaar zal het werk doen, maar verwacht niet dat de vellen zo lang meegaan.

Vervolgens is het tijd om de wasverzachter te maken die u gaat gebruiken om uw lakens te coaten. Neem je kopje azijn, doe het in de container en meng er ongeveer 5 tot 10 druppels van de olie die je wilt gebruiken. Als je verschillende geuren wilt, meng ze dan door elkaar. Je kunt bijvoorbeeld een paar druppels sinaasappel doen en daarna een paar druppels tea tree olie.

Als je dat hebt gedaan, plak je de vierkanten van je stof in de glazen bak. Sluit de container en schud hem, zorg ervoor dat je vellen volledig onder het mengsel vallen. Je kunt ze laten zitten als je geen haast hebt om ze te gebruiken, of je kunt krachtig schudden en ze meteen verwijderen. Om dat te doen, haalt u een laken uit de verpakking, wringt u het uit om overtollig vocht te verwijderen en gooit u het tijdens een droogcyclus bij uw kleding. Wring het vel uit over je bakje om zoveel mogelijk van het mengsel vast te houden en opnieuw te gebruiken.

Als je kleding is gedroogd, leg je laken dan opzij zodat je het weer kunt gebruiken. Vul het blad bij door het terug in de glazen container te plaatsen. Er moet echter na het droogproces nog voldoende coating achterblijven om het weer goed te laten drogen. En daar ga je – zelfgemaakte droogtrommeldoekjes die goedkoop en gifvrij zijn! Ook in een tijd waarin we allemaal proberen milieuvriendelijker te zijn, zijn zelfgemaakte droogtrommeldoekjes een geweldige manier om nog een kleine vermindering van uw ecologische voetafdruk te realiseren.

Geen reactie's

Geef een reactie