Hoe kunt u zijde wassen…tips

wasmachine reparatie nijmegen

Hoe kunt u zijde wassen…tips

Zijde is een van die materialen die een reputatie hebben. Dat klinkt misschien als een slechte zaak en voor sommige materialen is dat misschien zo, maar de reputatie van zijde is eigenlijk best goed. Het staat bekend als een eersteklas, luxueus en allround fancy materiaal.

Zijdemaakt deze reputatie op vele manieren waar en is ook zeer comfortabel. Echter, zijde heeft één aspect van zijn reputatie dat voor veel mensen een probleem is en dat is de kwetsbaarheid ervan. Zijde is niet de sterkste stof, wat betekent dat als het vuil wordt, veel mensen niet weten hoe ze het het beste kunnen worden schoongemaakt.

Laten we zeggen dat je een luxe zijden overhemd hebt waarop je per ongeluk wat soep morst, hoe krijg je het schoon? Maar al te vaak zullen mensen zijden kleding door een wasprogramma laten lopen om te zien dat het er kapot uitkomt. Er is echter goed nieuws, want als je weet wat je doet, is het schoonmaken van zijde gemakkelijker dan je zou denken.

In feite hebben we hieronder de twee belangrijkste manieren beschreven waarop u zijden kleding kunt reinigen. Laten we dus zonder verder oponthoud elke methode nader bekijken. Wees niet bang voor zijde, want het is een zeer veelzijdig, comfortabel en stijlvol materiaal en door deze methoden te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat het er altijd op zijn best uitziet.

Methode 1 – met Handen wassen

Het met de hand reinigen van zijden kleding is minder riskant, maar laten we eerlijk zijn, het kost ook veel meer tijd en moeite. Als je maar een paar zijden items hebt, is het misschien niet zo erg, maar dingen zoals zijden lakens kunnen een heel gedoe zijn om met de hand schoon te maken.

Maar als u uw zijden kleding / spullen wel met de hand wilt schoonmaken, moet u nog steeds een wasmiddel gebruiken. Zijde mag alleen worden gewassen met een mild wasmiddel vanwege de zeer gladde vezels, deze kunnen gemakkelijk worden beschadigd door agressieve chemicaliën.

Dus, zoek een mild, zijde-vriendelijk wasmiddel als je in de technische details wilt komen, zoek naar wasmiddelen die zijn gemarkeerd als Ph-neutraal. U wilt ook zware wasverzachters vermijden, veel mensen geloven dat wasverzachter goed is voor zijde, maar dat is het niet.

Zodra u uw wasmiddel heeft, moet u uw gootsteen of bad voor grotere items vullen met lauw water. Voeg een kleine hoeveelheid wasmiddel toe en masseer het mengsel voorzichtig in de zijde. Probeer het niet te wrijven, laat het water in contact komen met de materialen en masseer het.

Spoel daarna het wasmiddel uit en knijp voorzichtig in de kleding. Wring het niet uit zoals je kunt met sterkere materialen, laat de kleding dan plat drogen op een schoon oppervlak of hang ze op een kleerhanger om te drogen. Als ze eenmaal droog zijn, moeten ze schoon en strijkklaar zijn.

Methode 2 – Een wasmachine gebruiken

Het gebruik van een wasmachine zal voor veel mensen de voorkeursmethode zijn als het gaat om het reinigen van zijde. Ja, het is in sommige opzichten riskanter, maar het is ook een stuk eenvoudiger en voor de meeste mensen zal dat de belangrijkste prioriteit zijn. Het goede nieuws is dat je weet hoe je het met een wasmachine voor zijden kleding moet doen, relatief eenvoudig en duidelijk is.

Als je een modernere wasmachine hebt, heeft deze misschien zelfs een zijdecyclus die je zonder problemen kunt gebruiken. Maar als het niet alleen kiest voor de kortste, meest zachte / delicate cyclus die je hebt met de laagste centrifugeersnelheid. Je moet ook zijden kleding alleen wassen, probeer ze niet te mengen met andere materialen. Je kunt ook kleinere zijden kleding zoals lingerie in waszakken doen voor extra bescherming.

Ten slotte moet u ook goed letten op de temperatuur van het wasprogramma. Het wordt vaak aanbevolen om zijde op een koude stand te wassen, maar dit wordt meestal alleen uit voorzorg aanbevolen door fabrikanten. Zijden kleding kan meestal worden gewassen tot een temperatuur van 30 ° C in een wasmachine, maar zelfs voor hardnekkige vlekken mag je niet hoger gaan dan dat.

Zijde strijken

Dat besluit dus onze blik op de twee belangrijkste methoden voor het reinigen van zijden kleding. Maar als het eenmaal schoon en droog is, hoe zit het dan met strijken? Het strijken van zijde is iets dat u opnieuw met grote zorg moet ondernemen, maar het kan worden gedaan.

Zorg er om te beginnen voor dat uw strijkijzer op de laagste verwarmingsstand staat en wacht vervolgens ongeveer 30 seconden tot een minuut om er zeker van te zijn dat het warmteniveau gelijk is. Sommige strijkijzers hebben zelfs een speciale zijde-instelling, maar dit is niet overdreven gebruikelijk.

Zodra het strijkijzer klaar is, kunt u meteen beginnen met strijken, maar als extra voorzorgsmaatregel raden we aan om een ​​katoenen kledingstuk (zoals een theedoek) over de zijden kleding te leggen en het vervolgens voorzichtig te strijken. Gladde, zachte bewegingen zijn essentieel bij het strijken van zijde, dus neem de tijd en haast je niet.

Geen reactie's

Geef een reactie