Hoe kunt u magnetron reinigen

magnetron reparatie Nijmegen

Hoe kunt u magnetron reinigen

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met een rommelige magnetron. Of het nu gaat om per ongeluk morsen of eten dat over de schotel borrelt, de binnenkant van onze microgolven kan eruitzien alsof ze de filmlocatie zijn geweest voor een horrorfilm. Maar als we een magnetron niet goed schoonmaken, zal de hoeveelheid residu zich blijven opstapelen en dienen als etterende grond voor bacteriën. Omdat we in ons huis al zoveel schoon te maken hebben, kunnen we het natuurlijk gewoon schoonvegen in plaats van het goed te wassen. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat u er veel tijd aan moet besteden om het goed te doen.

Misschien heb je al wat je nodig hebt voor de klus in huis. Dat komt omdat er geen agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel, nodig zijn, omdat u producten als zeep, azijn en zuiveringszout kunt gebruiken om die moeilijke microgolfvlekken te verwijderen. Hier zijn dus drie manieren om uw magnetron schoon te maken: een voor de binnenkant, een voor de buitenkant en een voor de deur.

Hoe kunt u binnenkant van uw magnetron reinigen

Je wilt een kopje of een kommetje vol water (zorg ervoor dat het magnetronbestendig is) waarin het sap van wat limoen-, citroen- of sinaasappelschijfjes is geperst. Als alternatief kunt u appelcider of witte azijn met het water gebruiken – slechts een paar eetlepels zijn voldoende. Zet hem in het midden van de magnetron, net alsof je hem gaat koken, sluit de deur en zet de magnetron een paar minuten op hoog vermogen. Hierdoor zou het watermengsel moeten overkoken en zou het venster op de magnetrondeur er vochtig uit moeten zien. Zodra u dit opmerkt, stopt u de cyclus en laat u de magnetron een paar minuten afkoelen.

Nadat je dat hebt gedaan, open je het en verwijder je de bak met water. Vanaf hier zou je de binnenkant van de magnetron moeten kunnen afvegen en die moeilijke vlekken gemakkelijk kunnen verwijderen. Als er hardnekkige vlekken op het draaiplateau achterblijven, kunt u deze in de magnetron steken of grondig reinigen in een sopje. Als er vlekken achterblijven op onderdelen die niet kunnen worden verwijderd, koop dan een ‘magische wisser’ schoonmaakspons om de klus te klaren.

Hoe kunt u de buitenkant van uw magnetron schoonmaken

Dit is waar schoonmaakchemicaliën kunnen helpen, met name een allesreiniger die te vinden is in grotere supermarkten of doe-het-zelfzaken. U kunt het echter misschien doen met een goede mix van water en zeep. Neem een ​​spons of een doek en breng ofwel je zeepachtige mengsel of reinigingsmiddel op de spons aan en veeg de buitenkant naar beneden. Een veel gemaakte fout is wanneer mensen reinigingsmiddel rechtstreeks op de magnetron sproeien. De spray kan in de ventilatieopeningen van de magnetron terechtkomen en kan mogelijk uw magnetron beschadigen, waardoor mensen magnetronreparaties nodig hebben van bijvoorbeeld Repair Professionals.

Als u klaar bent met het afnemen, spoel het dan af met een andere spons en gebruik alleen water. Poets het vervolgens droog om het een mooie glans te geven.

Hoe kunt u de deur van uw magnetron schoonmaken?

Het meest problematische deel van de magnetrondeur is de rubberen pakking die wordt gebruikt om de deur af te sluiten. Om dit goed schoon te maken, neemt u een licht vochtige doek of spons en dompelt u deze in een beetje zuiveringszout. U zou een kleine chemische reactie moeten opmerken terwijl de baking soda in wisselwerking staat met het water. Veeg de pakking af met uw doek of spons voordat u deze afveegt met een andere doek of spons die net water bevat. Laat het drogen. Maak voor het raam, dat waarschijnlijk vettig is, een mengsel van azijn en water (ongeveer de helft en de helft), dompel je spons of doek in het mengsel en maak het dan goed schoon. Droog het af met een andere spons, doek of theedoek.

Als je een allesreiniger hebt gekocht, wees dan niet bang om die voor je magnetrondeur te gebruiken, want deze reinigers zijn vaak erg goed in het aanpakken van vet.

Dus daar heb je het – drie eenvoudige manieren om elk aspect van je magnetron schoon te maken.

Om afzettingen te voorkomen, moet u de magnetron regelmatig afnemen – vooral nadat u deze heeft gebruikt – om de vorming van hardnekkige vlekken te voorkomen. Als je voedselresten en morsen wilt voorkomen, probeer je voedsel dan afgedekt te houden met een klein bord.

Geen reactie's

Geef een reactie