Hoe kunt u een vaatwasser verplaatsen

vaatwasser-reparatie-nijmegen

Hoe kunt u een vaatwasser verplaatsen

Nu er steeds meer moderne eigendommen worden verkocht en verhuurd, inclusief vaatwassers, wordt het steeds onnodig om een ​​vaatwasser mee te nemen bij een verhuizing. Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds een aantal eigendommen zonder vaatwassers, en misschien neemt u uw oudere vaatwasser liever mee als u er veel geld aan heeft uitgegeven of als deze beter is dan die in uw nieuwe woning. Hoe het ook zij, de juiste manier om een ​​apparaat zoals een vaatwasser veilig in te pakken, is iets dat je wilt leren. Wij van Repair Professionals installeren en repareren vaatwassers regelmatig, dus we weten het een en ander over het veilig verplaatsen van vaatwassers. We zijn er om u te helpen bij het verplaatsen van uw vaatwasser.

Voorbereiding

Een vaatwasser is vanwege zijn formaat vaak een moeilijk te verplaatsen apparaat. Om schade aan het apparaat, de omgeving en zelfs uzelf te voorkomen, dient u daarom een ​​aantal voorzorgsmaatregelen te nemen ter voorbereiding van de verhuizing.

Zorg er allereerst voor dat er geen borden of glazen in de vaatwasser staan. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is altijd goed om dit nogmaals te controleren. Omdat de groei van bacteriën en schimmels kan optreden als gevolg van overgebleven voedselresten, die zich tijdens de verplaatsing alleen zullen vermenigvuldigen doordat de deur langer dan normaal gesloten is, kan het een goed idee zijn om een ​​hete wascyclus uit te voeren (met wasmiddel ) op een lege vaatwasser vlak voor de verhuizing. Als de was klaar is, laat de deur van de vaatwasser dan een paar uur open om hem te laten drogen.

Bovendien is het vermeldenswaard dat u uw borden, glazen en fijne was in dozen moet markeren die duidelijk zijn gemarkeerd als ‘breekbaar’. Markeer niet slechts één kant, maar markeer elke kant. Degene die de dozen verplaatst, kan dit missen als de sticker uit het zicht is, dus het is een goed idee om het vrij duidelijk te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze met zorg worden behandeld, maar dat er niets bovenop de dozen wordt geplaatst waardoor de borden of glazen kunnen breken.

Verplaatsen

Nu alles is voorbereid, is het tijd om de vaatwasser te verplaatsen. Allereerst wil je de vaatwasser van zijn plaats schuiven. Doe het rustig aan, want vaatwassers zijn zwaar. Er is ook een goede kans dat het zelfs op zijn plaats zit als het in het keukenbeslag is ingebed, dus het kan zijn dat u deze schroeven of bouten moet los- of losdraaien voordat u het eruit kunt halen. Als de vaatwasser eenmaal uit is, kun je er achter komen en de stekker uit het stopcontact halen. Zorg ervoor dat u het elektriciteitssnoer vastbindt, zodat het nergens aan blijft haken en mogelijk moet worden gerepareerd. Je kunt een plastic stropdas of een touw gebruiken om het bij elkaar te houden.

Vanaf hier wilt u alle niet-vaste items in de vaatwasser verwijderen – de rekken, manden enzovoort. De reden dat u deze apart wilt verpakken, is omdat ze tijdens het verplaatsen gewoon in de vaatwasser rammelen, waardoor ze en de vaatwasser mogelijk beschadigd raken. U moet ook de slang loskoppelen waarmee uw vaatwasser op uw watertoevoer is aangesloten. Zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding of handleiding van het apparaat raadpleegt, zodat u weet hoe u dit veilig kunt doen. Als je dit niet meer hebt, zoek dan snel op internet met je merk- en modelnummer en je zou een online handleiding moeten kunnen vinden.

Nadat je de slangen hebt losgekoppeld, doe je ze in een doos en label je ze duidelijk naast de vaatwasseraccessoires, zodat je ze niet hoeft te zoeken als het tijd is om je vaatwasser weer in te stellen. Nu de vaatwasser vrijwel klaar is om te verplaatsen, wil je hem in een deken of een soort bewegend kussen wikkelen om hem te beschermen terwijl hij in de verhuiswagen zit. Houd deze bescherming op zijn plaats door een touw om de vaatwasser te wikkelen.

Nu is het tijd om de vaatwasser op de verhuiswagen te zetten. Om dit te doen, wil je dat meerdere mensen je daarbij helpen. Zorg ervoor dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt bij het tillen, zoals tillen met uw benen en het vermijden van ongebruikelijke lichaamsbewegingen terwijl u de last vasthoudt (zoals draaien of buigen). Een lift, zoals een dollylift, zou erg handig zijn, omdat dit u kan helpen de vaatwasser veilig en met minimale inspanning te verplaatsen.

Verplaats in ieder geval nooit alleen een vaatwasser. Je hebt minimaal één andere persoon nodig. Als het verhuisproces u echter moeilijk lijkt, wees dan niet bang om professionals in te huren om dit allemaal voor u te doen. Ze hebben veel ervaring met het verplaatsen van apparaten en zorgen ervoor dat jouw vaatwasser en andere apparaten in goede staat op hun bestemming aankomen.

Geen reactie's

Geef een reactie