Hoe houdt u een oven schoon

oven reparatie

Hoe houdt u een oven schoon

Het zal u misschien verbazen hoe vuil uw oven in de loop van de gemiddelde dag kan worden. Zelfs als je maar één maaltijd per dag kookt, kunnen voedseldeeltjes en vet zich allemaal heel snel ophopen, maar hoe zorg je ervoor dat alles schoon blijft?

Welnu, we kunnen die vraag beantwoorden en in feite zijn er eigenlijk een aantal verschillende antwoorden op. Dat is geweldig nieuws, want het betekent dat er meerdere manieren zijn om je fornuis schoon te houden tijdens het kookproces. Hieronder hebben we alle manieren beschreven waarop u uw oven schoon kunt houden van eenvoudige trucs, schoonmaaktips en zelfs kookgerei.

Braden

Iedereen houdt van goed gebraden stuk vlees, nietwaar? Maar ze zijn een van de meest rommelige maaltijden die je kunt bereiden, en met name een braadstuk laat veel vet rond de ovenwanden achter. U kunt de rommel echter helpen verminderen door het bedekt te koken. U kunt dit doen door het vlees eerst gedeeltelijk te koken en later ervoor zorgen dat het bedekt is met folie.

Zodra u ongeveer tweederde van het kookproces bent, verwijdert u de folie en laat u het vlees koken. Op deze manier kunt u het verspreiding van vet in de oven helpen voorkomen.

Gebruik gesloten containers en vergeet pandeksels niet!

Kookgerei zoals pannen en borden kunnen meestal met deksel worden gekocht, ze zijn misschien duurder, maar ze zullen ongelooflijk nuttig zijn als het gaat om het schoonhouden van je oven en fornuis. Zonder deksel geeft het voedsel dat wordt gekookt vloeistoffen af ​​in een fijne spray, het lijkt met het blote oog op stoom, maar geloof me van niet.

Voedingsmiddelen met veel vetten zijn de ergste overtreders, maar veel voedingsmiddelen zullen dit soort spray tijdens het koken afgeven. Zodra de spray de oven raakt, kan het een nare puinhoop achterlaten, dus door ovenschalen met deksel te pakken, kan dit probleem worden voorkomen.

Hetzelfde principe geldt voor pannen, maar bij pannen zorgen de deksels ervoor dat ze niet omvallen. Als pannen overkoken, kan er een nare puinhoop op het fornuis achterblijven die erg moeilijk op te ruimen is. Ja, we weten allemaal dat je je pannen goed in de gaten houdt terwijl ze koken, maar een pan kan letterlijk in een paar seconden overkoken, dus speel veilig en neem een ​​pan met een deksel.

Ruim eventuele rommel zo snel mogelijk op!

Dit is een van de eenvoudigste manieren om ervoor te zorgen dat je oven schoon blijft en zoals de ondertitel je vertelt, hoef je alleen maar rommel zo snel mogelijk op te ruimen! Hoewel het eenvoudig en gemakkelijk klinkt, zal het je verbazen hoeveel mensen dit advies niet echt opvolgen.

Aan de ene kant is dit logisch, want je zult waarschijnlijk een puinhoop opmerken als je diep in het kookproces zit en als je aan het koken bent, wil je waarschijnlijk de voortgang niet stoppen om een ​​puinhoop op te ruimen, toch? Maar als je een rommelige vlek of een overvolle bak in de oven ziet, is het beter om de rommel meteen op te ruimen.

Als je de vlek achterlaat, wordt deze waarschijnlijk in de oven gekookt, waardoor het erg moeilijk wordt om hem te verwijderen, dus de volgende keer dat je een vlek in de oven ziet, zet hem dan uit en laat hem schoonmaken zodra dat veilig is. Ja, het is misschien vervelend om wat langer te wachten tot de maaltijd gaar is, maar geloof me, het zal het schoonmaken van je oven veel gemakkelijker maken.

Zet een opvangbak in uw oven

Een lekbak wordt een zeer waardevol hulpmiddel om uw oven schoon te houden! Ze helpen die vervelende druppels uit ovenschalen te stoppen en kunnen ongelooflijk waardevol zijn voor die langere kooktijden.

Het enige dat u hoeft te doen, is de reserve-ovenschaal op de bodem van uw oven bewaren en als de maaltijd klaar is, kunt u deze snel naar de gootsteen brengen en afwassen. U kunt dit nog eenvoudiger maken door de ovenschaal met folie te bekleden, dan hoeft u alleen de folie weg te gooien.

Maak je oven schoon

Ten slotte gaat onze laatste tip helemaal over het handhaven van een kookroutine, zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen neemt die ik hierboven noemde, zal je oven uiteindelijk toch vuil worden. Zorg er dus voor dat je hem regelmatig schoonmaakt, want dan blijft hij altijd schoon en een schonere oven betekent beter eten.

Geen reactie's

Geef een reactie