Hoe een wasdroger reinigen

droger reparatie nijmegen

Hoe een wasdroger reinigen

Een wasdroger is een bescheiden huishoudelijk apparaat dat op veel manieren wegsjokt terwijl je je kleren droogt en als je aan het gezoem gewend raakt, lijkt het bijna alsof het niet eens aanstaat. Een veelvoorkomend probleem dat veel mensen hebben met wasdrogers, is dat ze een beetje stinken.

Dit is begrijpelijkerwijs een probleem om een ​​aantal redenen, met als grootste probleem dat een stinkende wasdroger waarschijnlijk niet meteen opvalt. Maar hoe langer u het probleem verlaat, hoe moeilijker het zal zijn om het daadwerkelijk op te lossen.

Dat brengt ons mooi bij het punt van deze blog, hoe maak je een wasdroger schoon? Dat lijkt in eerste instantie misschien een domme vraag, maar als je er echt over nadenkt, is het niet overduidelijk hoe je het beste een wasdroger kunt schoonmaken, toch?

Je kunt de buitenkant niet zomaar wegspoelen en verwachten dat je de problemen die je ondervindt plotseling oplost, toch? Natuurlijk niet, maar het goede nieuws is dat als je eenmaal weet wat je doet, het schoonmaken van een wasdroger eigenlijk vrij eenvoudig en duidelijk is. Laten we dus zonder verder oponthoud eens kijken hoe we een wasdroger in meer detail kunnen reinigen.

Het pluisfilter

Het eerste gebied waarop u zich moet concentreren bij het reinigen van een wasdroger is het pluisfilter. Probeer in de routine te komen om dit dagelijks schoon te maken, maak je geen zorgen, dat klinkt misschien als een gedoe, maar het schoonmaken van het pluisfilter is eigenlijk vrij eenvoudig.

Bovendien, als u het dagelijks schoonmaakt, is er geen risico dat er rommel ontstaat en helpt het voorkomen dat de droogtrommel gaat stinken. Zodra het apparaat is afgekoeld, vindt u het pluisfilter op de droogtrommel, in de meeste gevallen bevindt het zich binnen de rand van de deur. Hoewel sommige modellen het aan de voorkant van de droger hebben geplaatst achter een verwijderingspaneel.

Zodra u toegang hebt, verwijdert u voorzichtig alle pluisjes, dit kan met de hand worden gedaan, maar u krijgt betere resultaten door een zachte borstel te gebruiken. Als je het meeste pluisjes hebt verwijderd, kun je het filter sluiten, maar als je het niet goed kunt krijgen, gebruik je stofzuiger om voorzichtig over het filter te gaan.

De trommel

Het pluisfilter schoonmaken is een geweldige eerste stap en iets dat gemakkelijk in uw dagelijkse taken past. Als u echter een stinkende wasdroger heeft die alleen het filter reinigt, lost u het probleem niet op, u moet ook de trommel schoonmaken.

Hier blijft de geur het langst hangen en kan het de nare geur gemakkelijk aan je kleding doorgeven als ze drogen. Gelukkig is het schoonmaken van de trommel gemakkelijker dan je zou denken als je ons advies opvolgt. Meng ongeveer een kopje bleekmiddel met warm water en gebruik een dikke doek om het mengsel op te nemen.

Wanneer dit is gebeurd, gebruikt u de doek om de binnenkant van de trommel af te vegen. Laat de deur na een grondige wasbeurt open om de droogtrommel sneller te laten drogen. Zodra dit is gebeurd, gebruikt u een andere natte doek om het teveel te verwijderen en laat u de droger opnieuw met rust om te drogen.

Zodra deze fase is voltooid, kunt u uw droger waarschijnlijk opnieuw gebruiken met het risico op nare geurtjes. Als je het echt wilt opfrissen, druppel dan wat witte azijn op een dikke handdoek en plaats het in de droger op een korte cyclus om eventuele aanhoudende geuren te verwijderen. Als u dit af en toe doet, misschien eens in de drie tot vier maanden, kunt u ervoor zorgen dat uw droger altijd schoon blijft.

Vlekken en slijtage

De laatste tip waar we naar moeten kijken, is hoe je plakkerige vlekken en slijtage kunt verwijderen. Deze komen minder vaak voor, maar kunnen nog steeds voorkomen en zijn vaak het gevolg van zakafval dat door de droger gaat of wanneer de trommel tijdens een cyclus herhaaldelijk door iets wordt gestoten.

Zelfs iets kleins zoals een metalen ritssluiting op een jas of jas kan in de loop van de tijd aanzienlijke slijtageplekken veroorzaken. Gelukkig zijn slijtage in de meeste gevallen vrij gemakkelijk te verwijderen, vooral als je een Magic Eraser gebruikt. Als je er geen bij de hand hebt, kun je bakpoeder en water mengen tot een fijne pasta om op de scuff te wrijven.

Het is misschien een beetje rommelig en neemt wat elleboogvet, maar het zal meestal slijtplekken krijgen. Kleverige vlekken kunnen daarentegen wat lastiger zijn, vooral als ze zich hebben verspreid. De beste manier om deze vlekken op te ruimen is door ze zachtjes in te wrijven met een doek gedrenkt in warme olijfolie.

Zodra dit is gebeurd, schraapt u ze voorzichtig af met een andere doek als u geluk heeft, zouden ze met zeer weinig weerstand moeten loskomen. Zodra dit alles is gedaan, vergeet dan niet om uw droger grondig schoon te maken met een universele reinigingsspray en hem de tijd te geven om te drogen voordat u hem opnieuw met een natte doek wegveegt.

Geen reactie's

Geef een reactie