Een waterdichte jas wassen

witgoed reparatie nijmegen

Een waterdichte jas wassen

Als het gaat om kleding die u het meest zou wassen, komt ‘waterdichte’ kleding waarschijnlijk vrij laag op de lijst te staan, met name waterdichte jassen. Het is gemakkelijk te denken dat de waterdichte jas gewassen kan worden terwijl anderen vinden dat waterdichte stof gewoon niet mag worden gewassen. Maar net als elke andere kleding kunnen waterdichte jassen bacteriën aantrekken en daar moet iets aan worden gedaan. Dus kun je een waterdichte jas wassen? Absoluut.

Er zijn echter zeker een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u precies dat doet, want waterdichte stof moet een beetje anders worden behandeld dan andere stoffen. In deze korte handleiding laat Repair Professionals je zien hoe je een waterdichte jas veilig kunt wassen, zodat deze zowel veilig is als zijn integriteit behoudt.

Het voorwasproces

Voordat je je waterdichte jas gewoon in de wasmachine schuift, is het belangrijk om van tevoren een paar stappen te nemen om je waterdichte jas veilig te houden en ervoor te zorgen dat je er jarenlang plezier van hebt. Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het wassen van een waterdichte jas is dat je deze voorzichtig wilt wassen. Het is nooit een goed idee om een ​​waterdichte kleding te wassen, dus je wilt hem niet na elk gebruik wassen. Als u het dagelijks draagt, wilt u het misschien elke week of twee wassen. Als het semi-regelmatig is, zou één keer per maand voldoende moeten zijn. Het hangt echt af van hoeveel gebruik het ziet.

Als het erom gaat of je in de machine moet wassen of met de hand moet wassen, raadpleeg dan het label op je jas. Sommige waterdichte jassen kunnen baat hebben bij het gebruik van specifieke formules en op de website van de jackfabrikant vindt u mogelijk richtlijnen met betrekking tot dergelijke oplossingen. Niet-biologisch wasmiddel zou echter prima moeten zijn. Je moet je altijd aan non-bio houden, want dit zorgt voor de zachtste wasbeurt. Biologisch wasmiddel kan schadelijk zijn voor waterdichte stof en kan de weerstand tegen water verminderen (evenals hoe ademend het is). Als je dit al per ongeluk hebt gedaan, kun je proberen het materiaal te behandelen door het een paar keer op de juiste manier opnieuw te wassen, maar was het te vaak met biologisch wasmiddel en het zal de stof permanent beschadigen.

Het post-wasproces

Hoewel je het etiket wilt controleren, zou je je waterdichte jas op een laag temperatuur in een droger moeten kunnen drogen. Net als bij het wasproces, wil je de centrifugeersnelheid en temperatuur tijdens het droogproces laag houden. Sommige waterdichte fabrikanten raden echter aan om aan de lucht te drogen, dus zorg ervoor dat u dit controleert voordat u droogt.

Af en toe wil je de jas opnieuw bewijzen om hem te helpen zijn oorspronkelijke vorm te behouden. Om dit te doen, neemt u het jasje als het droog is en hangt u het aan zoiets als een kleerhanger en geeft u het wat tijd om zijn vorm terug te krijgen. Neem dan een spuitbus waterdichte spray en spuit een behoorlijke hoeveelheid over de buitenkant van de jas (inclusief het okselgebied). Als er overtollige spray op sommige delen van de jas zit, neem dan gewoon een papieren handdoek, dompel deze in wat water en verwijder voorzichtig het residu.

Nu hoef je het alleen nog maar een paar uur aan de lucht te laten drogen en je waterdichte jas ziet er weer geweldig uit.

Geen reactie's

Geef een reactie