Dit moet u nooit met uw oven doen…

oven reparatie nijmegen

Dit moet u nooit met uw oven doen…

Elk huis heeft een oven en de meeste van hen tenminste. Het gebruik van een oven is echter niet altijd zo eenvoudig als het voor het eerst lijkt. Natuurlijk rol je met je ogen bij die verklaring, maar het is waar! Er zijn bepaalde dingen die u nooit met uw oven moet doen en hoewel sommige hiervan misschien gezond verstand zijn, zijn andere iets complexer.

Veel mensen weten hoe ze hun oven veilig kunnen gebruiken om voedsel te koken, maar als het gaat om het onderhoud, maken veel mensen fouten. Maar er zijn ook veel dingen die mensen met hun oven doen waarvan ze niet beseffen dat het eigenlijk een vergissing is.

Deze onjuiste dingen kunnen vele vormen aannemen en ze kunnen niet meteen merkbare schade aanrichten. Maar na verloop van tijd konden ze dat gemakkelijk, wat betekent dat je niet altijd op korte termijn moet denken. Als het gaat om het correct gebruiken van uw oven, moet u rekening houden met de implicaties op lange termijn voor wat u doet.

Ja, dit klinkt misschien allemaal nogal ingewikkeld, maar we kunnen dingen vereenvoudigen! In dit artikel bekijken we alle dingen die je nooit mag doen als je je oven gebruikt! Het zal u misschien verbazen aan hoeveel van deze slechte gewoonten u zich ook schuldig maakt. Maar als je eenmaal de gevaren kent, weet je zeker dat je het niet nog een keer doet.

Dus laten we zonder verder oponthoud beginnen met aftellen.

Bereid bevroren voedsel zonder het eerst te ontdooien

Hoewel het waar is dat veel van de fouten die mensen maken bij het gebruik van hun oven te maken hebben met het onderhoud, zijn er enkele kookfouten waar u op moet letten. Een van de dingen die u nooit moet doen, is bevroren voedsel bereiden zonder het eerst te hebben ontdooid.

Ja, het kan u tijd besparen, maar het verhoogt ook het risico op voedselvergiftiging aanzienlijk. Sommige mensen kiezen ervoor om het voedsel langer te koken om het risico hiervan te verminderen, maar dat werkt niet altijd. Het is dus het beste om echt die extra tijd te nemen om het bevroren voedsel goed te laten ontdooien voordat u het in de oven legt om te koken.

Altijd vertrouwen op de thermostaat

Ja, dit lijkt misschien een vreemd advies, maar geloof me als ik zeg dat oventhermostaten notoir onbetrouwbaar zijn. Je ziet dat de meeste oventhermostaten werken door de temperatuur op slechts één specifieke plek te meten. In de meeste ovens is dit ergens vrij afgelegen en niet in de hoofdkookruimte van de oven.

Dit betekent dat welke temperatuurmeting u ook krijgt, niet volledig nauwkeurig zal zijn. Het kan je een ruw idee geven van de temperatuur, maar in sommige gevallen kan het behoorlijk veel zijn. Dit maakt het koken van voedsel veel moeilijker, dus in plaats van te vertrouwen op de oventhermostaat, moet u een aparte oventhermometer kopen.

Hiermee kunt u de temperatuur directer aflezen van de belangrijkste hittepunten, waardoor u een nauwkeurigere aflezing van de temperatuur kunt krijgen. Dit helpt ook om ervoor te zorgen dat je koken gelijkmatiger en evenwichtiger is in alle delen van de oven.

VERWARMINGSELEMENT AANRAKEN

Raak het verwarmingselement nooit aan!

In elektrische ovens mag u het verwarmingselement nooit aanraken. Nu weet iedereen natuurlijk dat je het verwarmingselement niet met de hand mag aanraken, maar je moet rekening houden met andere dingen die je aanraken als je ze in de oven plaatst.

De verwarmingselementen zijn ongelooflijk heet en iets dat ermee in contact komt, zoals een pot die je in de oven zet, kan gemakkelijk smelten. Wees dus heel voorzichtig bij het plaatsen en uitnemen van dingen uit de oven. U moet altijd rekening houden met de verwarmingselementen.

NIET REINIGEN VAN KNOPPEN EN DEURGREEP

Je oven schoonmaken is erg belangrijk, ik denk niet dat dit een mening is waar veel mensen het niet mee eens zullen zijn. Maar hoe vaak de gemiddelde persoon zijn oven schoonmaakt, zal waarschijnlijk sterk variëren. Maar een fout die velen van ons maken, is dat we de ovenknoppen en handgrepen niet schoonmaken.

Deze zijn gemakkelijk te vergeten, dus het is begrijpelijk dat de meeste mensen zich bij het schoonmaken van de oven op het hoofdcompartiment zullen concentreren. U mag deze gebieden echter nooit vergeten schoon te maken. Vettige of vuile ovenknoppen kunnen het aanpassen van de temperatuur veel moeilijker maken.

En zowel de deurgreep als de ovenknoppen kunnen ziektekiemen bevatten, dus om ervoor te zorgen dat er geen risico is op besmetting van het voedsel dat u bereidt, moeten ze regelmatig worden schoongemaakt. Maak er dus een gewoonte van om zowel de binnenkant als de buitenkant van de oven schoon te maken.

De rekken achterlaten tijdens het zelfreinigingsproces

Een kenmerk waar veel mensen van houden met modernere ovens is het zelfreinigende proces. Hoewel niet elke oven deze modernere, luxe apparaten zal hebben, zullen ze dat vaak wel hebben. Een zelfreinigend proces werkt door de oven op te warmen om te verzwakken en hardnekkige vlekken en vet te verwijderen.

Zodra de zelfreiniging is voltooid, kunt u de oven gemakkelijk en snel uitwissen en moet alles er schoon uitzien. De meeste ovenrekken zijn echter niet ontworpen om op deze manier te worden schoongemaakt, maar veel mensen maken de fout om ze op een of andere manier achter te laten.

U mag dit nooit doen, tenzij de fabrikant oppervlakkig zegt dat de ovenrekken op deze manier kunnen worden schoongemaakt. De meeste ovenrekken zullen verkleuren als ze tijdens het zelfreinigingsproces worden achtergelaten en het kan ze ook in extremere gevallen beschadigen en kromtrekken. Laat ze dus nooit achter en blijf ze op de ouderwetse manier schoonmaken.

Puinhoop achterlaten

Oké, ik heb hier genoeg op gezinspeeld, dus laten we het probleem eindelijk aanpakken, zullen we? Het schoonmaken van je oven is een klus die de meeste mensen zullen uitstellen en daar oordeel ik niet over. Het schoonmaken van een oven is niet echt een werk dat de meeste mensen leuk zullen vinden en het kan vies en rommelig werk zijn.

Je mag echter nooit rommel in je oven laten opstapelen. Het lijkt misschien niet zo, maar dit kan een zeer ernstig gevaar zijn, aangezien het kan leiden tot rook en in ernstigere gevallen zelfs tot ontbranding kan leiden, waardoor er veel schade kan ontstaan. Het laten opstapelen van voedselverspilling en vuil is ook erg onhygiënisch en zal meestal ook de smaak beïnvloeden van al het voedsel dat je kookt.

Je moet er dus aan wennen om je oven regelmatig schoon te maken. Dit helpt u de gevaren van een opeenhoping van rommel te voorkomen, maar helpt ook om het schoonmaken van uw oven veel gemakkelijker te maken. Als u uw oven elke week schoonmaakt, hoeft u zich waarschijnlijk nooit zorgen te maken over hardnekkige vlekken en gaat het schoonmaken veel sneller.

Wat hebben we geleerd?

Dat maakt ons overzicht compleet van alle dingen die u nooit met uw oven zou moeten doen. Hoewel sommige handelingen na verloop van tijd misschien niet meteen problemen veroorzaken, kunnen ze dat wel en hebben ze bijna altijd invloed op de prestaties van uw oven tijdens het koken.

Dus nu u weet wat u nooit met uw oven moet doen, kunt u ervoor zorgen dat deze altijd op maximale efficiëntie draait. En door ons advies op te volgen, profiteert u van een veel kortere reiniging, snellere smaakbereiding en nog veel meer. Een oven kan een heel gemakkelijk apparaat zijn om mee om te gaan als je weet hoe je hem op de juiste manier moet gebruiken.

Geen reactie's

Geef een reactie