Commerciële versus huishoudelijke vaatwassers: wat zijn de verschillen?

vaatwasser reparatie Nijmegen

Commerciële versus huishoudelijke vaatwassers: wat zijn de verschillen?

Bij het runnen van een restaurant, bar of coffeeshop kunnen de middelen beperkt zijn, vooral in die vroege dagen. Als gevolg hiervan moet u een aantal zware financiële telefoontjes plegen, inclusief het type en de kwaliteit van de apparaten die u voor uw pand koopt. In plaats van apparaten te kopen die specifiek voor commercieel gebruik zijn gemaakt, kiezen sommige bedrijven die eten en drinken aan klanten verstrekken ervoor om ‘bezuinigingen’ te maken en huishoudelijke apparaten te kopen.

Is er dus een groot verschil? Het korte antwoord is ja, er zijn een aantal verschillen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u een beslissing neemt. Bij Repair Professionals installeren, onderhouden en repareren we commerciële en huishoudelijke vaatwassers – dus we weten het een en ander over vaatwassers. In dit korte artikel leggen we uit wat commerciële vaatwassers onderscheidt van hun huishoudelijke tegenhangers.

Kosten

Een belangrijk verschil tussen commerciële en huishoudelijke vaatwassers is dat de meeste commerciële units water tot 180 graden opwarmen; huishoudelijke modellen daarentegen verwarmen op een veel lagere temperatuur. Hoewel het waar is dat een lagere warmte betekent dat er minder energieverbruik is, is het niet echt het volledige plaatje. Dat komt omdat commerciële modellen sneller werken dan huishoudelijke modellen, waardoor de tijd die water nodig heeft om te worden verwarmd, wordt verkort en er geen vergelijkbare vergelijking wordt gemaakt. In feite hebben de meeste commerciële machines eigenlijk een warmwatervoorziening waarmee ze het water op een energiezuinige manier kunnen verwarmen. Bovendien kan het zijn dat u bepaalde afwas opnieuw moet afwassen vanwege vet en residu, waardoor de kosten nog groter worden.

Hoewel de lagere kosten van het kopen van een goedkope, commerciële vaatwasser op korte termijn aantrekkelijk lijken, is het op de lange termijn vaak niet de moeite waard – aangezien deze vaatwassers vaak de hoogste onderhouds- en exploitatiekosten hebben. Aan de andere kant kunnen commerciële vaatwassers met hoge capaciteit leiden tot meer glasbreuk – wat een andere overhead is om rekening mee te houden.

Hygiëne

Zoals eerder vermeld, kunnen commerciële vaatwassers de huishoudelijke modellen beter reinigen vanwege de hogere temperaturen. Een van de ergste dingen die je een klant kunt aandoen, is hem eten of drinken serveren in een vuile schaal of glas. Daarom verkleint het hebben van een commercieel model de kans dat dit gebeurt. Bovendien zorgt de warmte die commerciële vaatwassers bereiken ervoor dat de borden hygiënisch schoon zijn. Immers, ook al kunnen we iets onhygiënisch niet zien, wil dat nog niet zeggen dat het er niet is.

Huishoudelijke vaatwassers zijn niet opgesteld om de stoom te produceren die nodig is om bacteriën te doden; commerciële machines verwarmen water echter tot een zodanig niveau dat het ziekteverwekkers doodt en verwijdert.

Snelheid

Keukens, cafés en bars moeten vlot en snel draaien om aan de behoeften van de klant te kunnen voldoen, vooral tijdens de spits. Ondanks uw grote marketinginspanningen om mensen door de deuren te drijven, zult u merken dat een huishoudelijke vaatwasser al uw goede werk ongedaan zal maken. Als je de vaat niet snel genoeg schoonmaakt, of als die vaat half vies wordt door bezuinigingen op snelle cycli, zul je die klanten verliezen voordat je de kans hebt gehad om loyaliteit op te bouwen. In termen van snelheid staan ​​binnenlandse modellen niet in de schoenen van commerciële modellen.

Capaciteit

Hoewel huishoudelijke vaatwassers nu een grotere capaciteit hebben dan ooit tevoren, hebben ze nog steeds niet zo veel capaciteit als commerciële vaatwassers. Dat betekent niet dat uw commerciële vaatwasser veel ruimte in beslag moet nemen. Onderbouwvaatwassers, de brug tussen huishoudelijke en commerciële vaatwassers, hebben vergelijkbare afmetingen en afmetingen als woonmodellen, maar met extra capaciteit en snelheid.

Voor degenen met wat meer ruimte in hun keuken, zijn commerciële transportbanden kolos met een enorme capaciteit. Hoewel ze veel ruimte innemen en behoorlijk wat kosten, zijn ze een geweldige investering als je je voorstelt dat het in je keuken en bar erg druk is.

Bijkomende verschillen

Een andere overweging is ruis. Als je vaatwasser bijvoorbeeld onder een bar of aanrecht komt te staan, dan wil je een vaatwasser voor onder de toonbank overwegen, aangezien commerciële modellen – vooral die met een grotere capaciteit – luidruchtig zijn. Wat zijn bovendien de kosten van installatie, reparatie en doorlopend onderhoud voor uw merk en model naar keuze? Dit is beslist een overweging. Als u zich echter in Nijmegen bevindt, overweeg dan Repair Professionals. We bieden geweldige tarieven en uitstekende responstijden voor alle merken en modellen huishoudelijke en commerciële vaatwassers.

Geen reactie's

Geef een reactie