8 soorten alcohol die gekoeld moeten worden

koelkast reparatie nijmegen

8 soorten alcohol die gekoeld moeten worden

Velen van ons houden van een lekker drankje en vaak houden we een goede voorraad van de spullen in onze keukenkasten of, als je een liefhebber bent, in een sterke drankkast. Er zijn echter enkele soorten alcohol die in uw koelkast moeten worden bewaard. Sommige moeten daar worden bewaard vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen, terwijl andere gewoon beter zijn in de koelkast.

Dit komt omdat er twee primaire soorten alcohol zijn die als drank worden geserveerd: gedistilleerde en gefermenteerde alcohol. Voorbeelden van de laatste zijn wijn, bier en cider; terwijl gedistilleerde alcohol sterke drank is zoals wodka, whisky, cognac, gin enzovoort. Het is bijna altijd beter om gefermenteerde dranken in de koelkast te bewaren, terwijl de meeste sterke dranken buiten kunnen zitten. Met dat gezegd, zijn er een paar uitzonderingen. Dus hier is onze gids voor welke populaire drankjes je in de koelkast zou moeten zetten.

Bier

Omdat bier niet populair is als het met ijs wordt geserveerd, en het is niet het lekkerst als het warm is, is dit een drank die bijna altijd in de koelkast zou moeten staan. De ideale temperatuur voor bier is ongeveer 5 graden Celsius, dus koeling biedt de meest ideale bewaartemperatuur.

Wodka

Hoewel we zeiden dat gedistilleerde dranken uit de koelkast moesten worden bewaard, zeiden we ook dat er uitzonderingen zijn. Wodka is een sterke drank die op kamertemperatuur kan worden bewaard of in de koelkast kan worden bewaard. Het hangt echt af van individuele voorkeur. Wodka kan zelfs in de vriezer worden bewaard. Dit komt omdat dranken met een alcoholpercentage hoger dan 35% in de vriezer kunnen worden bewaard en niet bevriezen. Houd er echter rekening mee dat u altijd ijs moet toevoegen om wodka te verdunnen.

Witte wijn

Terwijl de meeste mensen witte wijn direct uit de koelkast bewaren en serveren, kan deze het beste worden geserveerd op een temperatuur van 10 graden Celsius. Hoewel dat een veel te hoge temperatuur is om een ​​koelkast in te bewaren zonder voedsel onveilig te maken om te eten, is het de moeite waard om uw witte wijn ongeveer 10 tot 15 minuten voordat hij wordt geserveerd uit de koelkast te halen. Je wilt eigenlijk dat het een beetje opwarmt, maar niet te veel.

Rode wijn

In tegenstelling tot witte wijn, bewaren de meeste mensen rode wijn in de kast. Dit komt doordat rode wijn vaak op kamertemperatuur wordt geserveerd. Het moet echter worden behandeld als het omgekeerde van witte wijn – je moet het ongeveer 10 tot 15 minuten in de koelkast bewaren voordat het wordt geserveerd. De ideale temperatuur voor rode wijn is iets hoger dan voor witte wijn, maar kamertemperatuur is niet ideaal. Door het af te koelen in de koelkast voordat het wordt geserveerd, komt het in het ideale bereik.

Champagne

Net als bier is champagne het lekkerst als het wordt geserveerd op een gekoelde temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius. Dat betekent dat het altijd in de koelkast bewaard moet worden. Dat geldt ook als de hele fles niet op is. Serveer wat je nodig hebt en plak het terug in de koelkast om het zo lang mogelijk te bewaren – vaak een paar weken.

Port wijn

Omdat het is gefermenteerd, heeft portwijn een lager alcoholgehalte dan een gedistilleerde drank. Alles met een laag alcoholpercentage moet voor het grootste deel in de koelkast worden bewaard; terwijl dranken met een hoog alcoholgehalte meestal prima op de plank zitten. Bewaar het daarom in de koelkast. Dit geldt ook voor sherries.

Gezoete Likeuren

Zoete likeuren – zoals Jägermeister, Baileys, Kahlúa en Limoncello – kun je het beste in de koelkast bewaren. Hoewel het geen vereiste is, geven de meeste mensen de voorkeur aan zoetere sterke dranken om koeler te zijn, omdat ze niet met een koude mixer hoeven te worden geserveerd om ervan te genieten.

Vermout

Eenmaal geopend, zou vermout rechtstreeks in de koelkast moeten gaan. Dit komt doordat het vrij snel oxideert, behoorlijk dof wordt naarmate het langer wordt blootgesteld – en zelfs een vieze smaak als het langer wordt bewaard. Dit geldt voor alle wijnen, maar vermout kan soms worden vergeten omdat het een hoger alcoholgehalte heeft dan andere wijnen. Gebruik het niet als de fles langer dan een maand open is geweest.

Geen reactie's

Geef een reactie