Vijf dagelijkse fouten die uw wasdroger kunnen beschadigen

wasdroger reparatie Nijmegen

Vijf dagelijkse fouten die uw wasdroger kunnen beschadigen

Als het gaat om nogal vervelende, alledaagse klusjes – zoals de was doen, de afwas doen of spullen in de droger doen – kan het gemakkelijk zijn om bochten te snijden of een houding aan te nemen van ‘uit het zicht, uit het oog’.’. Door dit te doen, creëren we niet de tijd of energie om te zorgen voor de gezondheid van ons witgoed op de lange termijn. ‘Maar het zijn machines! Ze leven niet, ’zeg je. Dat is waar, maar ze hebben wel een ‘levensduur’ – en uiteindelijk gaan ze kapot. Als gevolg hiervan maken velen van ons alledaagse fouten die de levensduur van drogers, wasmachines, koelkasten en andere apparaten drastisch verkorten. Vooral drogers zijn vatbaar voor niet-onderhoud, omdat we kunnen zien dat ze niet zo veel doen als andere apparaten.

Daarom gaan we u wijzen op vijf fouten die u waarschijnlijk elke dag met uw droger maakt.

Zip It!

Nee, je droger vertellen dat hij stil moet zijn, zal zijn gezondheid (noch die van jou) ten goede komen, maar het dichtritsen van ritsen van je kleding voordat je ze in de droger stopt, zal zeker helpen. De droger kan worden beschadigd door ritssluitingen of tanden van de ritssluiting die uit de zijkanten steken. Dit is ook de reden waarom je de zakken moet controleren van alles wat je in een droger stopt. Maar als de gedachte om een ​​biljet van €10 te vernietigen niet voldoende is om u daartoe te motiveren, twijfelen we eraan!

Borstel in, pluis eruit

Regelmatig schoonmaken van uw pluizenfilter tussen cycli zou iets moeten zijn dat u al aan het doen bent. Als u dat niet bent, beschouw dat dan als een hint. Maar als u uw droger lang gezond wilt houden, dan wilt u iets meer doen dan dat. Koop eerst een pluizenborstel (deze zijn relatief goedkoop). Het kan pluisjes verwijderen van het pluisrooster dat op zijn plaats is gebleven. Over pluisgaasjes gesproken, zorg ervoor dat je het af en toe ook een wasbeurt geeft. Zowel pluiszeefjes als vochtsensoren kunnen stoffen van kleding aantrekken, dus een klein beetje water, afwasmiddel en een borstel (of tandenborstel) kunnen helpen om de filmophoping te verwijderen.

Uitzoeken

Het is heel gemakkelijk om lui te worden van het wassen – vooral als het zo gemakkelijk is om al je kleren gewoon in de droger te gooien, de deur te sluiten en een programma te kiezen. Het is echter belangrijk om uw kleding op dezelfde manier te sorteren als wanneer u ze gaat drogen. Jeans zijn bijvoorbeeld nogal grof en kunnen tegen kwetsbaardere stoffen wrijven, waardoor er oppervlaktedefecten kunnen optreden op bijvoorbeeld lingerie. Sexy… Denk dus na over hoe uw kleding met elkaar zal omgaan en raadpleeg altijd de labels om er zeker van te zijn dat kleding bepaalde temperaturen kan weerstaan.

Hou het schoon

Een belangrijk onderdeel van het schoonmaken van uw droger heeft niet alleen betrekking op de binnenkant, maar ook op het gebied eromheen. Drogers gebruiken bijvoorbeeld de lucht rond de buitenkant. Als die lucht stofdeeltjes of pluisjes bevat, trekt hij die ook naar binnen. Zorg ervoor dat de vloeren rond de droger schoon blijven en houd ook de buitenkant schoon door de stofzuiger of stofdoek naar deze gebieden te brengen. Wie weet – misschien komt er een lang verloren t-shirt opdagen? Hopelijk niet.

Luchten

Ten slotte moet u, om de levensduur van uw droger echt te maximaliseren, ook de luchtsleidingen in de gaten houden. Dit is niet alleen om het goed te onderhouden, het heeft ook invloed op de dagelijkse prestaties van uw droger. Als de luchtleidingen verstopt zijn door een opeenhoping van pluisjes, zal uw droger niet optimaal werken. Dat betekent dat er meer energie moet worden uitgegeven, en dit leidt tot hogere energierekeningen. U kunt de luchtleidingen reinigen met uw stofzuiger of u kunt een professional, zoals een Repair Professionals-technicus, om hulp vragen. U moet dit een of twee keer per jaar doen, afhankelijk van hoeveel u uw droger gebruikt.

Door deze vijf stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw droger goed onderhouden blijft. En een goed onderhouden wasdroger is een vrolijke, langlevende wasdroger. Het is belangrijk op te merken dat veel van deze fouten ook van toepassing zijn op uw wasmachine, dus zorg daar ook goed voor.

Geen reactie's

Geef een reactie