Hoe kunt u de levensduur van uw vaatwasser verlengen

vaatwasser reparatie nijmegen

Hoe kunt u de levensduur van uw vaatwasser verlengen

Zoals het kopen van een essentieel huishoudelijk apparaat, is het kopen van een vaatwasser een behoorlijk grote financiële verplichting. Als u dat soort geld uitgeeft, wilt u waarschijnlijk dat uw splinternieuwe vaatwasser vele, vele jaren meegaat. Hoewel sommige vaatwassers beter zijn gemaakt dan andere, zijn er dingen die u kunt doen om de levensduur van elke vaatwasser te verlengen, ongeacht hun bouwkwaliteit. Dit kan er niet alleen voor zorgen dat uw vaatwasser de verwachte gemiddelde levensduur van 15 jaar bereikt, maar kan deze zelfs nog een aantal jaren verlengen.

Dus met dat in gedachten, zijn hier een paar dingen die u kunt doen om nog vele jaren plezier te hebben van uw vaatwasser:

Roest

Voer een snelle controle van uw machine uit en controleer of er onderdelen ervan roesten. Vaatwassers bevatten vaak metalen onderdelen die gevoelig zijn voor roest. Roestvrij staal wordt meestal gebruikt voor onderdelen in de vaatwasser die in contact komen met water, maar oudere modellen zijn hier misschien niet op gebouwd. Roestvrij staal is roestbestendig, maar kan toch beschadigd raken. Onderdelen met roest en / of beschadigd metaal moeten onmiddellijk worden vervangen. Roest kan zich verspreiden en allerlei interne problemen veroorzaken waarvoor een vaatwasser reparatie bedrijf zoals Repair Professionals het moet oplossen, terwijl beschadigd metaal kan afbreken en interne problemen in de vaatwasser kan veroorzaken.

Temperatuur

Heet water moet altijd worden ingesteld op een temperatuur die de vaatwasser aankan. U kunt de temperatuurlimiet vaak achterhalen door de gebruikershandleiding of handleiding van de vaatwasser te raadplegen. Te heet water kan componenten verbranden of zelfs smelten. Dit is niet alleen een onmiddellijk merkbaar effect, maar kan zich ook ophopen tijdens herhaalde hete wasbeurten. Raadpleeg nogmaals de gebruikershandleiding of handleiding van het model om erachter te komen hoe u de temperatuur van de verwarmingselementen van uw vaatwasser kunt wijzigen. U kunt dit doen met uw fysieke kopie of, als u daar geen toegang meer toe heeft, via de website van de fabrikant.

Filter het eruit

Filters kunnen vaak worden vergeten. We kunnen vaatwassers associëren met schoonmaken, maar we moeten altijd onthouden dat vaatwassers ook schoongemaakt moeten worden. In de loop van de tijd kunnen filters grote stukken voedsel verzamelen die uiteindelijk uw vaatwasser kunnen verstoppen of behoorlijk vreselijke geuren kunnen veroorzaken. Hoewel veel moderne vaatwassers worden geleverd met zelfreinigende filters, werken deze mechanismen niet noodzakelijkerwijs zoals bedoeld. Zorg ervoor dat u uw filter regelmatig leegmaakt – één keer per week heeft de voorkeur, maar één keer per maand zou ook goed moeten zijn.

Reinigen

Een simpele, lege cyclus kan een lange weg gaan. Gebruik een lege lading afwasmiddel of gebruik daarvoor azijn of citroenzuur. Dit helpt bij het verwijderen van minerale afzettingen of het oplossen van alles dat het afvoersysteem van de machine kan verstoppen.

Handwas

Ja, we weten dat het gemak van een vaatwasser is dat hij elk gerecht kan reinigen; sommige gerechten kunnen echter beter met de hand worden schoongemaakt. Er zijn borden of glazen die kwetsbaarder zijn, of stukjes hebben die tijdens een cyclus kunnen afbreken. Delen van dit vaatwerk kunnen breken en uw vaatwasser verstoppen, of andere schade veroorzaken. Deze gerechten kunnen beter met de hand worden afgewassen. Het voorkomt niet alleen dat je vaatwasser beschadigd raakt, maar het kan ook voorkomen dat je met een flinke reparatiekosten belandt!

Sproeierarmen

Last but not least kan het een goed idee zijn om de sproeiarm (en) in uw vaatwasser schoon te maken. De sproeierarmen hebben kleine gaatjes die verstopt kunnen raken met deeltjes, smurrie en afzettingen veroorzaakt door hard water. Dit vermindert natuurlijk de effectiviteit van de arm die water sproeit bij gerechten. Om dit op te lossen, verwijdert u de arm en behandelt u deze in een warm zeepachtig bad in uw gootsteen. Dit moet wekelijks of maandelijks worden gedaan om het in goede staat te houden. Als er afzettingen van hard water zijn die weigeren te wijken, kunt u deze gebieden behandelen met wat verdunde azijn.

Door deze zes eenvoudige tips op te volgen, houdt u niet alleen uw vaatwasser in het heden in betere staat, maar geeft u hem ook alle kans om te blijven bestaan ​​na zijn verwachte levensduur. Vergeet niet om de handleiding van uw machine te raadplegen om er zeker van te zijn dat u geen kwaad in plaats van goed doet!

Ook als u de gemiddelde levensduur van uw keukenapparaat kent, kunt u gemakkelijk beslissen of het de moeite waard is om te investeren in reparatie of dat het beter is om een ​​nieuw apparaat te kopen.

Geen reactie's

Geef een reactie