Een gids voor het ontdooien van uw vriezer

diepvries reparatie nijmegen

Een gids voor het ontdooien van uw vriezer

We houden er niet van, maar we weten dat we het allemaal op een gegeven moment moeten doen. Het ontdooien van een vriezer kan een vermoeiende taak zijn, maar het is niet iets dat je te lang moet laten staan, anders maak je er nog meer last van. Sommigen van ons hoeven zich hier geen zorgen over te maken omdat onze diepvriezers een vorstvrije functie hebben, maar de meesten van ons hebben die luxe niet omdat onze apparaten ouder of niet zo luxe zijn.

Maar maak u geen zorgen: we zijn er om u door het proces te helpen. Onze handige gids voor het goed ontdooien van je vriezer of koel-vriescombinatie zorgt ervoor dat je ’s ochtends niet al je etenswaren weggooit en / of een grote hoeveelheid gemorst product opruimt.

De veiligste en snelste manier

We gaan je niet verbazen met ‘hacks’ of zoiets – we gaan dit volgens het boekje doen. Waarom vraag je dat? Welnu, veel van de meer inventieve methoden die er zijn, kunnen uiteindelijk uw vriezer beschadigen of, in sommige gevallen, de garantie van het apparaat ongeldig maken. Bij Repair Professionals repareren we dagelijks beschadigde diepvriezers en koel-vriescombinaties – dus we weten wat je wel en niet moet doen om schade aan een vriesunit te voorkomen.

Met dat in gedachten is dit de snelste en veiligste manier om uw vriezer te ontdooien:

Stap 1: Uitschakelen en voorbereiden

Schakel eerst je vriezer uit en leg er een krant omheen om gesmolten ijs / water op te vangen dat naar buiten komt en op de vloer terechtkomt. Voor de binnenkant van het apparaat, wil je wat handdoeken in de vriezer leggen om het ijs en water op te vangen terwijl het smelt. Houd de deur open, want dan kan de vriezer veel sneller op kamertemperatuur komen. Probeer ook na verloop van tijd de natte handdoeken te vervangen door droge handdoeken. Als er geen handdoeken zijn, kunt u de natte handdoeken gewoon in een gootsteen uitwringen en weer terugplaatsen.

Stap 2: verwijder voedsel en lades

Als je je eten na het ontdooien weer wilt gebruiken, probeer het dan zo lang mogelijk koud te houden. Daarom wilt u misschien dat het een tijdje in de vriezer blijft liggen, ook al is het nu uitgeschakeld. Maar je zult alle producten die erin zitten moeten verwijderen voordat ze ontdooien.

Je hebt hier een paar mogelijkheden: je kunt het eten verplaatsen in koeltassen die je van tevoren kunt bereiden; je kunt een buurman vragen of ze je eten tijdelijk zullen huisvesten; bewaar het in de koelkast; of je kunt het weggooien. Voor de eerste optie wilt u de koelbox of -tassen op de koudste plek in uw flat en uit de buurt van zonlicht zetten. Als je wilt dat een vriend of buurman helpt, vraag het hen dan van tevoren! Raadpleeg voor de laatste opties de verpakking en kijk of het voedsel in de koelkast kan worden bewaard in plaats van het in de prullenbak te doen, zodat u het niet verspilt. Je zou de meeste bevroren items tot twee dagen in je koelkast moeten kunnen bewaren. Houd er echter rekening mee dat u het niet terug in de vriezer plaatst. Het moet na de twee dagen worden opgebruikt of weggegooid.

Nu het eten is verwijderd, is het tijd om de planken eruit te halen. Als u zich afvraagt ​​wat uw handdoeken op dit moment zouden moeten doen, kunt u ze alleen verplaatsen als dat nodig is. Ze zijn er alleen om het ijs en water op te vangen, zodat het in je gootsteen kan worden uitgewrongen. Bij het verwijderen van de planken kunt u de handdoeken op de bodem van de kast of waar nodig in de vriezer plaatsen. Als sommige planken vastzitten vanwege ijs, probeer ze dan niet te forceren, anders kan de plank kapot gaan. Je moet altijd wachten tot het ijs tot een bepaald niveau is gesmolten.

Stap 3: Wacht …

Nu is het tijd om te wachten tot het ijs smelt. Je zult in de verleiding komen om het proces te versnellen door de eerder genoemde ‘hacks’ te gebruiken (zoals het gebruik van een föhn of het ijs met een mes weg te hakken), maar we raden dit om veiligheidsredenen niet aan. Het is het gewoon niet waard voor een beetje extra tijd.

Als je een bak of een afvoerslang onder je koelkast hebt, let er dan op dat er water in terechtkomt als het ijs smelt. U wilt bijvoorbeeld de lade legen wanneer deze vol raakt, anders kan hij overlopen.

Stap 4: Maak schoon

Nu het ijs is gesmolten, is het tijd om je vriezer schoon te maken. U krijgt geen andere kans om dit goed te doen, dus waarom niet? Hierdoor houd je je vriezer lekker hygiënisch, en raak je etenswaren of vuil dat vastzit door ijs kwijt.

Zorg ervoor dat u ook de binnenkant van de vriezer droogt voordat u deze weer inschakelt. U kunt papieren handdoeken gebruiken om overtollig vocht van de zijkanten op te vangen dat niet naar uw handdoeken is gedruppeld. Dit voorkomt snelle ijsvorming wanneer de vriezer weer wordt ingeschakeld.

Stap 5: Schakel het weer in

Nadat al het vocht is verwijderd, zet u het apparaat weer aan en plaatst u de planken weer op hun plaats. Geef het even de tijd om een ​​optimale temperatuur te bereiken voordat u uw eten er weer in doet (dit kan een paar uur duren).

Als een deel van uw voedsel is ontdooid, plaats het dan niet terug in de vriezer, omdat dit voedselvergiftiging kan veroorzaken. De enige uitzondering op deze regel is voedsel dat als onderdeel van een maaltijd is ingevroren, ontdooid en vervolgens gekookt. Deze kan weer worden geplaatst met een minimale kans op voedselvergiftiging.

En alsjeblieft: de veiligste en snelste manier om je vriezer te ontdooien!

Waarom moet je moet ontdooien

Door ijs te laten vormen in je vriezer, vergroot je gewoon de kans dat het moeilijk wordt om je planken of vriezerdeur te sluiten. Niet alleen dat, maar ijs kan ook de capaciteit van uw vriezer verminderen, waardoor het moeilijk wordt om voedsel in te passen dat er anders in zou passen.

Deze ophoping van ijs kan schade aan uw vriezer veroorzaken en zelfs problemen met de deurafdichting veroorzaken. Als je denkt dat je een probleem hebt met je vriezer, neem dan contact op met ons team van Repair Professionals.

Geen reactie's

Geef een reactie