Alles wat je moet weten als je een slimme wasdroger koopt

wasdroger reparatie nijmegen

Alles wat je moet weten als je een slimme wasdroger koopt

In de huidige technische wereld lijkt het alsof alles kan worden bediend vanaf onze smartphones. En laten we eerlijk zijn, dat is grotendeels waar, zelfs tot aan onze huishoudelijke apparaten. Daarom kijken veel mensen bij het kopen van een nieuw apparaat uit naar dat ‘slimme’ label. Dit vertelt u dat uw apparaat kan worden verbonden met uw wifi-thuisverbinding en kan worden bediend vanaf uw smartphone – soms zelfs buitenshuis.

Het is dan ook geen verrassing dat er op dit moment vooral veel vraag is naar slimme wasdrogers. De mogelijkheid om gemakkelijk te bepalen wanneer uw was aan en uit gaat, zonder dat u naast de machine hoeft te staan, kan erg aantrekkelijk klinken. Er zijn echter enkele dingen die u moet overwegen voordat u besluit geld te spenderen aan een slimme wasdroger – en het team hier bij Repair Professionals zal u helpen met wat u moet weten voordat u precies dat doet!

Slimme wasdrogers uitgelegd

Laten we eerst eens definiëren wat we bedoelen met slimme wasdrogers. De term ‘slim’ verwijst naar technologie waarmee een apparaat kan worden gecontroleerd en / of bediend via een interface zoals een smartphone, tablet of computer met behulp van een app. In sommige huizen kan dit worden gedaan via tussenliggende apparaten die spraakactivering gebruiken, zoals Amazon’s Alexa of Dot en Google’s Nest. Voordat u een bepaalde slimme wasdroger koopt, moet u ervoor zorgen dat uw keuze compatibel is met de apparaten die u wilt gebruiken om met de machine te communiceren.

Met deze apps en apparaten kun je vaak het type was- of droogprogramma kiezen dat je wilt gebruiken, instellen wanneer je wilt dat de machine begint met wassen, een was- of droogcyclus in de gaten houden (dwz kijken hoe lang het nog resteert) en krijg toegang tot een gedetailleerd overzicht van hoeveel energie uw machine tijdens een cyclus heeft gebruikt.

Waarom is dit handig?

Er is geen twijfel dat dit heel futuristisch en erg cool kan aanvoelen als je voor het eerst een slimme wasdroger gebruikt, maar de nieuwigheid kan snel afnemen als je het gaat zien als niets meer dan een ‘gimmick’. De machine zal tenslotte geen stel poten laten groeien, naar je wasmand gaan, zijn verborgen intrekbare armen ontketenen en je wasgoed nu helemaal vanzelf in de trommel schuiven, toch? Dus je zult al die dingen nog steeds zelf moeten doen en, nou, je kunt net zo goed de wascyclus instellen terwijl je daar bent, toch? Dus wat is het nut van de app?

Het kan echter goed zijn als u merkt dat u vaak haast heeft. Je kunt de kleding gewoon in de trommel schuiven en het later afhandelen als je tijd hebt om de cyclus vanaf je telefoon in te stellen terwijl je onderweg bent. Ook kan het handig zijn om bij te houden hoelang er nog over is zonder fysiek naar de machine te hoeven gaan. Net als in realtime kunnen zien hoeveel energie uw machine verbruikt. Bovendien kunt u nieuwe aangepaste cycli krijgen als de fabrikant de firmware van de machine bijwerkt via uw internetverbinding en met sommige apps kunt u zelfs uw eigen aangepaste cycli maken die geschikt zijn voor bepaalde kledingstukken.

Het kostenverschil

Zoals alle slimme apparaten zijn slimme wasdrogers duurder dan hun niet-slimme tegenhangers. Het verschil is echter niet altijd zo groot. Afhankelijk van uw budget ziet u over het algemeen prijsverschillen tussen de € 50 en € 200 tussen slimme en niet-slimme droogtrommels. Met dat in gedachten is het echt aan jou om te beoordelen of dit verschil de moeite waard is voor jou en je wensen. Zou het in het algemeen uw mening over het wassen verbeteren? Of zou het verwateren tot niets meer dan een nauwelijks gebruikte nieuwigheid?

Afgezien van een andere gebruikersinterface, is er weinig tot geen verschil tussen de functie van slimme en niet-slimme wasdrogers.

Een laatste waarschuwing

Hoewel veel mensen hun droogtrommel aanzetten als ze niet thuis zijn – met name slimme wasdrogers – omdat het klaar is voor ze thuiskomen van het werk is het de moeite waard om in gedachten te houden dat wasdrogers erg heet worden . Als zodanig is het niet veilig om ze uit te voeren als er niemand in de buurt is. Omdat dit een van de belangrijkste redenen is waarom mensen überhaupt een slimme wasdroger willen kopen, is het de moeite waard om hier rekening mee te houden voordat je ze koopt.

Geen reactie's

Geef een reactie